« Hürriyet.com.tr

20 çeşit et yemeği yaptı

Show Tv’de yayınlanan Yemekteyiz yarışmasında bu hafta yayınlanan şefler özel bölümünün üçüncü yarışmacısı Executive Şef ve İşletmeci olan Şehmus Acar oldu.

Hürriyet Haber
X

PROGRAMDAN GÖRÜNTÜLER - WEBTV

Yarışmaya Ankara'dan katılan Şehmus Acar yarışmanın en iddialı yarışmacısı olduğunu yaptığı yemeklerle herkese gösterdi.

Acar, "İstanbul'u feth etmeye geldim. Bizim işimiz et ve lezzet. İstanbul'daki şeflere et nasıl pişirilir göstermeye geldim." mesajıyla başladığı yarışmadaki iddiasını pişirdiği 20 çeşit et yemeğiyle herkese göstermiş oldu.

Şehmus Acar’ın yemek menüsü:

Başlangıç: Tütsülenmiş dana etine sarılı deniz tarağı su teresi köpüğü ile, kılıç madalyon portakallı zeytinyağı eşliğinde.

Salata: Kuzu füme carpaccio yatağında keçi peynirli endivyenli roka salatası.

Çorba: Dana ilikli porçini mantarlı kemik suyu.

Ara sıcak: Izgara kuzu t-bone steak turuf mantarlı kabak püresi eşliğinde.

Ana yemek: Fırınlanmış patates püresi ve ızgara biberler eşliğinde teksas usulü dana kaburga ve kuzu kafeste.

Tatlı: Sakızlı dondurmalı lebzuniye ve naneli muhallebi çikolata sos eşliğinde.

Şehmus Acar Melis’den 6, Ömür’den 9, Korhan’dan 6 ve Necla’dan 5 puan alarak toplamda 26 puan almış oldu.

Kaynak:

SonbaharSonbahar
Sonbaharın en güzel yurt içi adresleri
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları ve haberler
36 Saat
36 saatte New York’un Latin yüzü
GezginGezgin
İki çocukla ‘cruise’ olur mu?
GezginGezgin
Sonbaharda Kuzey Yunanistan turu
En İyi
En iyi 10 ‘cruise’ rotası