20 bin yarasa yok edildi iddiası

Güncelleme Tarihi:

20 bin yarasa yok edildi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

DSİ Genel Müdürlüğü, ‘’Havran Barajı göl alanında kalacak İnboğazı Mağarası’ndaki yarasalar yok edildi’’ iddiasına ilişkin, ‘’bilimsel incelemelerin, mağaranın ortalama sıcaklığı dikkate alındığında kışlama için geçmiş dönemde de çok az sayıda yarasanın bu mağaraya yöneldiğini ortaya koyduğunu’’ bildirdi.

Haberin Devamı

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ‘’Havran Barajı göl alanında kalacak İnboğazı Mağarası’ndaki yarasaların üst kotlarda açılan yeni mağaraya taşınmadıkları ve 20 bin yarasanın yok edildiği’’ iddialarının yer aldığı haberler yayımlandığını anımsattı.
‘’Haberler, gerçekleri yansıtmamakta ve devam etmekte olan yargı sürecini etkilemek gibi olumsuz bir işleve hizmet etmektedir’’ denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
‘’Bilimsel incelemeler, İnboğazı Mağarası’nın ortalama sıcaklığı dikkate alındığında kışlama için geçmiş dönemde de çok az sayıda yarasanın bu mağaraya yöneldiğini ortaya koymaktadır.
Havran Barajı’ndaki yarasaları kurtarma projesinin, dünya çapındaki muadilleri arasında en kapsamlısı olduğu ve yöre halkının tarımsal sulama ihtiyacının baraj ile karşılanacağı hususları gözden kaçırılmamalıdır. Bununla birlikte yeni mağarada izleme çalışmalarına uzun yıllar devam edileceği ve her türlü iyileştirme çalışmasının da gerçekleştirileceği bilinmelidir.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!