2 yıllık ara, zirveden etmedi

Güncelleme Tarihi:

2 yıllık ara, zirveden etmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 00:00

Okçuluk milli takım sporcularından Natalia Nasaridze, 2 yıl aradan sonra döndüğü yarışmalarda, üst üste ikinci kez Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Gürcü asıllı Türk sporcu Natalia Nasaridze, hafta sonu İzmir'de düzenlenen ve Hacettepe Üniversitesi adına katıldığı Türkiye Gençler ve Büyükler Salon Okçuluk Şampiyonası'nda klasik yay büyük bayanlar kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Daha önce Kayseri'de düzenlenen şampiyonada da altın madalya kazanan 39 yaşındaki Nasaridze, 12 yaşında başladığı okçuluğa yaklaşık 3 yıl önce ara verdiğini anımsattı.

Yaklaşık 8 ay önce yeniden yarışmaya karar verdiğini ve müsabakalara katıldığını belirten Nasaridze, “İki yıl aradan sonra yeniden döndüm. Belirli bir plan doğrultusunda çalışıyorum. Daha iyi sonuçlar almak istiyorum” dedi.
Okçuluk sporunun her yaşta yapılabildiğini dile getiren Nasaridze, şöyle konuştu: “Ben 39 yaşında olmama rağmen spor yapabiliyorum. Şu an milli takımdayım. Bu, okçuluğun her yaşta yapılabileceğinin bir ispatıdır. Ben de kendime yeni hedefler belirledim. Daha önce Türkiye adına 4 kez (1992 Barcelona, 1996 Atlanta, 2000 Sidney, 2004 Atina) olimpiyatlara katıldım. 2012 Londra Olimpiyatları'na katılarak, 5'nci kez Türkiye'yi okçulukta temsil etmek istiyorum. Ancak öncelikli olarak oyunlar için vize almalıyım. Bunun için yoğun bir çalışma içindeyim.”

Nasaridze, 1992 yılından beri Türkiye adına uluslararası yarışmalara katıldığını belirterek, “Türkiye bana kucak açtı. Bu nedenle Türkiye adına yarışmak benim için bir vefa borcudur” dedi.
Londra hedefini gerçekleştirmek istediğini ifade eden Nasaridze, “Oyunlara katılabilme adına şansımın olduğunu düşünüyorum. Bu şansı en iyi şekilde değerlendirmeliyim. Türk milli formasıyla Londra'da yarışmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!