2 ünlü valiye 3'er kez ağır müebbet istemi

Güncelleme Tarihi:

2 ünlü valiye 3er kez ağır müebbet istemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 00:35

FETÖ/PDY’nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturmada aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü de yapan vali Hüseyin Çapkın’ın da bulunduğu 13’ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Haberin Devamı

İddianamede, şüpheliler hakkında, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’, ‘TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’ suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. 309 sayfalık iddianame, Başsavcıvekili Önder Yaman tarafından onaylanarak 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

ÇAPKIN'A YAKALAMA İSTENDİ
Daha önce tahliye edilen Hüseyin Çapkın ve eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

İDDİANAMEDE 17-25 ARALIK SUÇLAMALARI
İddianamede İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün 4 Ağustos 2016 tarihli fezlekesinden bölümlere de yer verildi. Fezlekede, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın KCK soruşturmasından alınarak MİT’in ele geçirilmesine yönelik kumpas soruşturması sonucunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda Hüseyin Avni Mutlu’nun onayıyla değişiklikler yapıldığı ileri sürüldü. Bu atamalarla FTÖ terör örgütüne üye kamu görevlilerinin devlet aleyhine başlattığı 17/25 Aralık kumpas soruşturması dosyaları ile Selam Tevhid kumpas soruşturmalarının devam etmesinin, sızmamasının sağlandığı, yerleşke dışında ve örgüte mensup olamayanların atamalarının yapılmayarak usulsüz işlemlerin açığa çıkmamasının sağlandığı vurgulandı.

ŞÜPHELİLER
Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mürteza Balcı, Eski Mülkiye Başmüfettişi Gürkan Polat, Eski İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir, Eski Artvin ve Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Eski Rize ve Çorum Valisi Nurullah Çakır, Eski Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Eski Mülkiye Başmüfettişi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Eski Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Eski Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Eski Muğla Valisi Fatih Şahin, Eski Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Eski Pendik Kaymakamı Osman Tunç

BAKMADAN GEÇME!