2 stent ile Galatasaray karşısına

Güncelleme Tarihi:

2 stent ile Galatasaray karşısına
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2013 06:38

Dün sabah kalbiyle ilgili sıkıntı yaşayan F.Bahçe Teknik Direktörü’ne anjiyo yapan doktorlar, hemen stent takma kararı verdi.Bugün taburcu olacak Ersun Yanal, normal hayatını aynen sürdürebilecek.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Galatasaray arasında oynanacak derbinin havası Türkiye’yi sarmışken dün öğleden sonra gelen bir haber yürekleri ağızlara getirdi...
- Ersun Yanal, kalp krizi geçirdi ve acilen hastaneye kaldırıldı...
Bu haber kısa sürede sosyal medyada zirve yaptı ve dört bir yana dağıldı.
Herkes merak ve korku içindeydi. 52 yaşındaki Ersun Hoca’nın durumu hakkında endişe duyuluyordu.
Kısa bir süre sonra Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın durumunun iyi olduğu ve kendisine anjiyo uygulanıp, damarlarına stent takıldığı, kalp krizi geçirmediği açıklanınca, başta Fenerbahçeliler olmak üzere tüm sporseverler derin bir nefes aldı...
Gelin dün yaşananlara ve hareketli saatlere neden olan olaylara birlikte bakalım...

KALP KRİZİ İDDİALARI ASILSIZ ÇIKTI

G.SARAY derbisine odaklanan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, dün sabah saatlerinde kalbinde bir sıkıntı yaşadı.
Durumu önemseyen ve ailesiyle birlikte hemen Şişli Memorial Hastanesi’nin yolunu tutan F.Bahçe Teknik Direktörü acilen kontrole alındı. Gerçekleştirilen tetkiklerin ardından Ersun Yanal’ın iki damarında yüzde 70’e varan bir daralma olduğu tespit edildi.
Hemen operasyona alınan Ersun Yanal’a anjiyo uygulandı. Ardından da başarılı hocaya stent takıldı.
Yanal’ın kalp krizi geçirdiği iddiaları yerini bulmazken, Fenerbahçe Teknik Direktörü’nün olası bir krizden önce hastaneye gelmesinin daha kötü bir sonucu önlediği öğrenildi.

Haberin Devamı

HASTANEDEN, CAN BARTU TESİSLERİ’NE

SARI lacivertli kulüp resmi sitesinden, Yanal’a stent takıldığını duyurdu. Açıklamada, Ersun Yanal’ın pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde takımın başında bulunacağına da vurgu yapılırken, şöyle denildi:
“Teknik Direktörümüz Sayın Ersun Yanal’a, Memorial Hastanesi’nde kontrol amaçlı anjiyo yapılmıştır. Anjiyo işlemi sırasında doktorların tavsiyesiyle kendisine stent takılmıştır. Sağlık durumu iyi olan Teknik Direktörümüz, Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde takımımızın başında olacaktır. Teknik Direktörümüz Sayın Ersun Yanal’a ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.“
Bugün taburcu olacak Ersun Yanal, tesislerin yolunu tutacak. Tecrübeli hoca, yarınki Galatasaray derbisinde de takımının başında sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

STENT NEDİR, NASIL TAKILIR?

STENT, balon işlemi ile açılan damarın daralma ihtimalini azaltsın diye damar duvarına takılan metalik tellerden örülmüş silindirik kafestir.
STENTLER kullanılmadan önce, 1-2 mm genişlikteki sönük balonun üzerine büzülmüş vaziyette yer alır. Bu balon da, ince bir tüpe bağlıdır.
KASIK atardamarı içinden bu tüp ilerletilir. Ucundaki balonun ve üzerindeki sönük stentin sorunlu damardaki darlığın içine yerleşmesi sağlanır. Yüksek basınçla balon şişirilir.
DAMARDAKİ balon şişer. Darlık bölgesi normal damar boşluğu çapına kavuşur. Şişme sırasında kafes stent açılır ve damar duvarına gömülür.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Kalp krizi olsa eve göndermezdik

Haberin Devamı

PROF.DR. SERVET ÖZTÜRK:

ERSUN Yanal hakkında Prof.Dr. Servet Öztürk, Yanal’ın iki damarında ciddi darlık gördüklerini ifade ederek, “Yarın (bugün) taburcu edeceğiz ve maça da muhtemelen ‘gidebilirsin’ diyeceğiz. Kalp krizi değil. Kalp krizi olsa 1 ay eve gidemezsiniz” diye konuştu.

Hastaneden ABD’ye giden bile var

Prof. Dr. Nevres Koylan:

(Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı)

“STENT ile damarın açılmasının nedeni, hastanın aktif hayata hızlı döndürülmesi. Yanal işine devam eder. Zaten stent takma işlemi ameliyat değildir. Bir gece hastanede kalmak yeterli. Stent takıldıktan sonra ABD seyahatine çıkan hastalarım var.”

Şansımız yüzde 51

Galatasaray derbisi öncesi F.Bahçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı, “Bizim artımız saha avantajımız” diye konuştu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı, Galatasaray derbisinde şanslarının yüzde 51 olduğunu söyledi. Kiğılı, futbolda “Yüzde 100 kazanırız” demenin mümkün olmadığını ifade ederek, “Derbiye bakarsanız, 100 senelik tarihinde en kötü zamanlarımızda gidip Galatasaray’ı yenmişizdir. Derbiler, favorisi olmayan maçlardır. Sadece kendi saha avantajımızdan dolayı yüzde 51 şansa sahibiz” dedi.

G.SARAYLILARI KARŞILARIZ

KİĞILI, derbi maçta konuk ekip Galatasaray’ın yöneticilerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını da söylerken, “Onları elimizden geldiğince maçın sonuna kadar ağırlamak bizim vazifemiz” şeklinde konuştu. Alim TUNÇAY / A.A.

Eksik Aslanlar avantaj değil

G.SARAY’da sakatlıkları bulunan kaleci Muslera ve Sneijder’in derbide oynamasının beklenmediğiyle ilgili bir soru üzerine Kiğılı, “Ben onların oynamamasını avantaj olarak kabul etmiyorum. Sonuçta, Galatasaray sahaya 11 kişi çıkıp mücadele edecek” dedi.

Haberin Devamı

Dev derbi için ekstra prim yok

FENERBAHÇE, G.Saray maçının primiyle ilgili resmi sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada, “Takımımızın prim sistemi sezon başında belirlenmiş olduğu gibi devam etmektedir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!