2 soru 2 cevap

SON günlerde basketbolda yaşananlar spor kamuoyunun ilk maddesi oldu.

Avrupa kupalarında Beşiktaş-F.Bahçe serisi ve G.Saray kız takımının küme düşmesi. Bu konularla ilgili bir çok mail aldım. Bunlardan bir tanesi, Beşiktaşlı bir kardeşimindi. F.Bahçe-Beşiktaş serisinin üçüncü maçından bahseden mailinde sarı lacivertli taraftarların yaptıkları kötü tezahürat ve başkan Aziz Yıldırım’ın siyah beyazlı taraftarlara karşı gösterdiği tavırdan rahatsız olmuş.

Müdahale etmediler

Ama bu arkadaşıma ben de şunları sormak isterim; Akatlar’da oynanan maçta da Beşiktaş seyircisinin gerek F.Bahçeli oyunculara, gerekse Aziz Yıldırım’a çok kötü tezahüratları vardı. Bu iki maçta da Demirören ve Yıldırım tüm gayretleri ile seyircileri susturmaya çalıştı. Ben şahsen basketbol sahalarında da bu tür davranışların karşısındayım. Ama şunu belirtmekte yarar görüyorum. Futboldaki kötü tezahüratları önlemeye çalışanlar salonlardaki kötü tezahüratlara ve olumsuz olaylara hiçbir şekilde müdahale dahi etme lütfunda bulunmuyor. Sonuç olarak ne Fener’in, ne de Beşiktaş’ın maç kazanması için kötü tezahürata ihtiyacı yok, ayrıca ikisinin de kötü tezahürattan dolayı birbirlerini suçlamaya hakları yok. Ben de basketbol adına kazananın daha iyisini yapması için eleştirileri yazmaya devam edeceğim.

Görev iş adamlarında

İkinci mail G.Saraylı bir kardeşimden. Bayan takımının küme düşmesinin sorumluluğunun benim yazdığımın aksine Özhan Canaydın da olduğunu söylüyor. Ama ben eminim ki, kardeşim kulübün yaşadığı problemleri detaylı bilmiyor. Normal olarak bir başkanın futbola olduğu gibi tüm branşlara eşit bir şekilde bakması ve sponsor bulması gerekir. Ancak, G.Saray’ın borcu 100 milyon doları geçmiş. 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Ana hedefleri futbolda birincilik. Bu borç batağındaki kulübün başkanı, öncelikle futbolun problemlerini çözmesi gerekir. Benim yazımdaki formül, yönetim dışındaki zengin G.Saraylı işadamlarının diğer branşlara sponsor olma cesaretini göstermeleri. Dolayısı ile yönetim bu konularla başa çıkamadığı için ortaya bir tek seçenek çıkıyor, oda zengin G.Saraylı işadamlarının diğer branşlara sponsor olması. Yani kulübe kötü gününde sahip çıkmak gerekiyor. Bayan takımının küme düşmesi inşallah ders niteliğinde olur. Bu kötü gidiş diğer branşlara sıçramaz.
Yazarın Tüm Yazıları