‘2’nci dalga’ yankısı

Güncelleme Tarihi:

‘2’nci dalga’ yankısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2013 01:56

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması dün sabah 3 bakanın istifasıyla yeni bir boyut kazanırken öğle saatlerinde 2’nci dalga operasyonun başlayacağı söylentileri yayılmaya başlandı. Sosyal medyada büyük yankı bulan iddialar kapsamında ortaya bazı isimler atıldı, polisin savcının operasyon emrini uygulamadığı öne sürüldü. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni bir operasyon olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü öne sürülen soruşturmanın uluslararası çapta çok büyük bir kara para aklama, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk kapsamında gerçekleştirileceği ve ekonomik boyutunun 100 milyar doları bulduğu iddia edildi. Buna göre, Mart 2012’de başlayan soruşturmanın 28 adet dev ihaleyi kapsadığı, ucunun bakanlığa uzadığı savunuldu.

Soruşturmayı Ergenekon soruşturmasına bakan Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle yetkili Savcı Muammer Akkaş‘ın yürüttüğü de iddialar arasında yer aldı. Soruşturma kapsamında arama ve gözaltı talimatının emniyete ulaştığı, bu isimler arasında bazı bakanların çok yakınındaki isimlerin yanı sıra son yıllarda büyük ihaleleri alan işadamlarının ve bu kişilerin iş yaptığı bürokratların isimlerinin yer aldığı öne sürüldü. İddiaya göre,

Haberin Devamı

Savcı Akkaş listeyi Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdi; bunun üzerine kamuoyunun yakından tanıdığı 30 ünlü isim hakkında arama ve yakalama kararı çıkarıldı. Bu arada İstanbul Emniyeti’nin savcılıktan gelen operasyon, arama, yakalama talimatını beklettiği ve harekete geçmediği iddia edildi.

TMK OPERASYONU YOK

Sosyal medyada büyük yankı bulan bu iddiaların ardından 2’nci operasyon söylentisi kısa sürede en çok konuşulan konu haline geldi. Bunun üzerine hem Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü, hem de Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı basın mensuplarının akınına uğradı. Gazeteciler operasyonla ilgili bilgi almaya çalışırken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan resmi bir açıklama geldi. Basın mensuplarının görüşme talebini kabul etmeyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, “İstanbul’da TMK kapsamında yürütülen bir soruşturma veya operasyon yok” bilgisini verdi. Başsavcılık yazılı bir açıklama da yaparak, “Görev ve yetki kurallarına uyulmayarak mevzuata aykırı olarak soruşturma bilgilerini medya organlarına verilerek oluşturulan tartışma ortamında soruşturmaların sağlıklı yürümeyeceği öncelikli soruşturma makamlarınca bilinmesi gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!