2 milyon liraya yapılan köprünün 1 yıldır yaya girişi yapılamadı

Güncelleme Tarihi:

2 milyon liraya yapılan köprünün 1 yıldır yaya girişi yapılamadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 11:22

2 milyon liraya yapılan köprünün 1 yıldır yaya girişi yapılamadı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Merkez ile Dereobası Köyü arasındaki Karaçay Dere Yatağı üzerine 2 milyon 43 bin TL maliyetle yapılan köprünün, yaklaşık 1 yıldır yaya girişinin yapılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi.
Köy sakinleri, 35 yıllık köprü hasretlerinin giderildiğini ancak bu seferde yaya geçişlerindeki bağlantıların yaklaşık bir yıldır yapılmamasına bir anlam veremediklerini kaydetti.
Özlemle beklenen ve Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen köprü tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılmıştı. Karaçay Deresi üzerinde 66 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde 3 açıklıklı ön germeli köprü hem araçların hem de yayaların kullanımına sunulmuştu. Ancak, 2017 yılının ağustos ayında inşaatı tamamlanarak hizmete giren köprü üzerinde bulunan yaya yolu giriş ve çıkışlarındaki sorun bir türlü çözümlenemedi. Bir yıldır hizmet veren köprü üzerinde sağ ve sol yanlarda bulunan yaya yoluna inip çıkabilmek için vatandaşlar bir hayli zorlanıyorlar. Vatandaşla, köprü hizmete gireli bir yıl olmasına rağmen sorun hala çözümlenemediğini belirterek yetkililerin bu soruna biran önce çözüm getirmesi beklediklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!