2 milyon amatör sporcuya sağlık güvencesi

Güncelleme Tarihi:

2 milyon amatör sporcuya sağlık güvencesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2013 16:15

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yaptığı protokolle 2 milyon amatör sporcuyu sağlık güvencesine kavuşturacak ilk adımı attı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile, 2 milyon 8 bin 413 amatör sporcuyu sosyal güvenlik şemsiyesi altına alan ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmasını sağlayacak protokolü imzaladı.
Sağlık Bakanlığı'nda protokol imza törenine Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Amatör Sporcular Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez de katıldı. 2 milyondan fazla amatör sporcuyu yakından ilgilendiren protokolün imzalanması ile birlikte özellikle amatör futbol sahalarında top koştururken sakatlanan ve yararlanan 250 bin amatör futbolcu sağlık güvencesine kavuşmuş oldu.

Protokol imza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türk sporu adına tarihi bir adım attıklarını ifade ederken, "Spor camiasında bir hayli ses getirecek, özellikle amatör sporcuları yakından ilgilendiren sakin bir imza merasimi gerçekleştirdik. Türk sporu adına özellikle amatör spor hayatı atına tarihi bir imza attık. Bu protokol uygulamaya geçtiğinde ortaya çıkacak neticeler buradaki imzayı uzun süre hafızalarda tutacaktır. 2 milyona aşkın faal amatör sporcumuz atılan bu imzalar sayesinde ve normal kamu sağlık sisteminin dışına çıkmaksızın sağlık hizmetlerinden istifade etmeye devam edecekler. Bu imzalar hem kendileri açısında hem onların spor ve sağlık yaşamlarını düşünen aileleri açısında devrim niteliğinde bir hamle olmuş oldu. Aynı zamanda uzun süreli olarak spor hayatlarına devam etme arzuları üzerinde de ciddi bir tesir meydana getirecektir" dedi.

Bakan Kılıç, atılan imzaların hükümetin amatör spora verdiği önemin göstergesi olduğunu ifade ederken, amatör sporcuların sağlık güvencesine kavuşmasının spora olan ilgiyi de artıracağını dile getirdi. Bakan Kılıç, "Bu imzaların hayırlı neticelerini Türk sporu almaya devam ettikçe ulusal ve uluslararası müsabakalarda olimpiyat ve paralimpik oyunlarında, özellikle de İstanbul 2020 oyunları yolunda da çok önemli bir imza attığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye'de 3 milyon 907 bin 285 sporcu yer alıyor. Ancak bu sporculardan 2 milyon 8 bin 413'e aktif olarak spor yaşamını sürdürüyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise 2 milyon amatör sporcumuzun sağlık güvencesine kavuşmasının spora olan ilgiyi artıracağına işaret ederek, "Her bir yaşta 1 milyon gencimiz var. Amatör sporcular dediğimiz zaman en azından 10 milyonluk bir genç kitlemiz var. Bunun yarısını en azından amatör sporların içinde görmek, ülkemizin geleceği adına, sağlıklı nesiller adına için önemli. Hem de spor geleneklerimiz açısından önemli. Bu anlamda gençlik ve Spor Bakanlığımıza amatör sporlara verdiği değerden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu alanda sağlıklı nesiller anlamında gençlerin daha çok spor yapması adına birlikte farklı projeler içinde olacağımıza inanıyorum" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!