2 Kasım'da aşılama başlıyor

Güncelleme Tarihi:

2 Kasımda aşılama başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2009 15:24

İstanbul Valisi Muammet Güler aşıların İstanbul'a geldiğini ve aşılamanın başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

2 Kasım'da sağlık personeli aşılanacak

Tüm yurtta sağlık personelinin ise 2 Kasım Pazartesi gününden itibaren aşılanmaya başlayacağı belirtildi.

60 bin 500 doz aşı

İstanbul Valisi Muammer Güler, domuz gribiyle ilgili soruları yanıtladı. Güler, "Kentte şu ana kadar toplam 63 öğrencide domuz gribi vakası görüldü. Aşılar İstanbul'a geldi. Birkaç gün içinde aşılama başlayacak" dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, “İstanbul'a 60 bin 500 doz domuz gribi aşısı geldi. Öncelikle sağlık çalışanlarına ve öğrencilere aşı yapılacak” dedi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Güler, okullarda “domuz gribi” vakalarında biraz artış olduğunu, 30 Ekimin tatil edildiğini hatırlatarak, öğrencilere iyi dinlenmeleri tavsiyesinde bulundu. Okullarda 4 günlük tatil boyunca temizlik ve hijyen çalışmalarının yapılacağını vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

“Okullarımızda fazla olmasa da bir artış gözleniyor. Bu nedenle zaten tatilimizi yaptık. Öğrencilerimiz bu süre içerisinde dinlenecek. Hem devamsızlık durumlarını yeniden gözleyeceğiz, hem de okullardaki genel temizlik ve diğer hijyen tedbirlerinin arttırılması çalışmalarını takip edeceğiz. Koruma önlemlerinin aynı kararlılıkla sürdürülmesinde fayda vardır. Hastanede yatmakta olan kişi yoktur.”

Vali Muammer Güler, Manisa'da hayatını kaybeden Yusuf Demirtaş'ın İstanbul'daki bir yurtta kaldığı yönündeki haberler üzerine gerekli incelemelerin yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

“İstanbul'da bir yurtta kaldığı ifade edildi. Ancak bugün İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Enstitüsü'nden alınan resmi tahlil raporunda ölüm sebebinin domuz gribi virüsüne bağlı olmadığı, bir akciğer enfeksiyonu iltihabı hastalığından kaynaklandığı ortaya çıktı. O nedenle domuz gribinden bir ölüm olmadığını söylüyorum.”

Vali Muammer Güler, İstanbul'a 60 bin 500 doz domuz gribi aşısı geldiğini, öncelikle sağlık çalışanlarına ve öğrencilere aşı yapılacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!