2. inceleme MSB'den

Güncelleme Tarihi:

2. inceleme MSBden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 20:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandum sürecinde 13 Nisan günü Bandırma’da 6’ncı Ana Jet Üssü’nde askeri törenle karşılanmasına yönelik ikinci soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın ardından bu kez de Milli Savunma Bakanlığı ‘seçim yasaklarına girdiği’ belirtilen olayı araştıracak. Milli Savunma Bakanı (MSB) Fikri Işık dün katıldığı bir televizyon programında “Olayla ilgili teftiş kurulu başkanını görevlendirdim. Soruşturma başlayabilir” açıklaması yaptı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın “Kasıt yok, kusur var” sözlerine sert tepki gösterdi.

‘EGE’DE Adalara ses çıkmıyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:
“Eşek Adası’na ses çıkarmayan Genelkurmay Başkanı, Balıkesir’deki olaya da ses çıkarmamıştır. Siyasi sorumlusu Genelkurmay Başkanı’dır. Türkiye’nin ordusunun başındaki kişinin, bu kadar siyasi işlere karışması, ordunun kredibilitesine, bizim yüreğimizdeki asker sevgisine ciddi darbedir. Siyasetin şakşakçılığını yapmak onlara düşmez. Onlar görevini yapsınlar. Ege’de işgal altındaki ada, adacık, kayalıklarla ilgili bir şey yapsınlar, oralarla ilgili soruşturma yapsınlar. Türkiye’nin ana muhalefet partisi genel başkanına gösterilen muamele, Eşek Adası’nda şov yaptığı söylenen Yunan Savunma Bakanı’na gösterilen muameleden daha kötü.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!