2 günde 45 hamburger yedim

Güncelleme Tarihi:

2 günde  45 hamburger yedim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2016 19:18

Eğitimini İsviçre ardından İngiltere ve son olarak dünyanın en prestijli müzik okullarından Berklee College’da tamamlayan İdo’nun adını artık daha çok duymaya, televizyonlarda da daha çok görmeye başladık. Anlaştığı hızlı servis restoran markasının 2 günlük reklam filmi çekimlerinde tam 45 tane hamburger yediğini söyleyince çok şaşırdım. Sporla yatıp sporla kalktığını söyleyen İdo, “Kebap mı hamburger mi” sorusuna ise bakın ne cevap verdi... 

Haberin Devamı

 

- İdo, ben isminle başlamak istiyorum. ido kimin fikriydi?

2 günde  45 hamburger yedim

- Öncelikle şunu söyleyeyim. Benim adım İdo değil, İbrahim. İbrahim Tatlıses... Bu gazetecilerin bana taktığı bir isim. ‘İbrahim Tatlıses’in oğlu İbrahim Tatlıses’ demek yerine, bana ‘İdo’ demeyi tercih ettiler. İdo, İbrahim ve Derya’nın Oğlu anlamına geliyor. 

 

- Liseden sonra eğitimine İsviçre ardından da ABD’de devam ettin. Nasıl bir süreçti senin için zorlandın mı? 

- Lisede İsviçre’ye gittim. Aile hasretini ilk orada tandım. Çünkü aile içinde bir evde en az 10 kişiydik. Oraya gidince yanlız kaldım çok zorlandım. College du Leman’da eğitim aldım. Sonra geri döndüm. Ardından Londra’ya gittim. Yine geri döndüm. Lise eğitimine Londra’da devam edip bitirdim. Daha sonra ABD’nin ünlü müzik okulu Berklee College’a gittim, Boston’a. Orada da yemekte çok zorlandım. Çünkü tek yaşıyordum, kendin yapmak zorundasın yemeğini. Face Time’dan arayıp “Şu kurufasulyeyi nasıl yapıyorduk, tekrar bir anlatsana” dediğim çok olmuştur. 

 

Haberin Devamı

- Neden Türkiye’de değil de Boston’da eğitim almayı tercih ettin? Zorlanacağını, hasret çekeceğini bilmiyor muydun?

Hedefim Berklee College of Music’ti. Dünyanın en iyi müzik okulu. Orayı çok istiyordum. Sınavına girdim ve ritimle kazandım. Keşke daha fazla kalsaydım, ama hasret ağır bastı. Maalesef dayanamadım ve döndüm. 

 

- 2 yıl önce “Sonsuz Teşekkürler”le başlayan tırmanışın sürüyor. Satır Satır, Kaç Kere, Aşk Bunun Adı derken son olarak da ‘Marifet’le dillerdesin. “Gözbebeğim” dediğin hangisi?

(Gülerek) Abi şarkılarım hepsi benim bebeğim... ‘Hangisi iz bıraktı’ dersen, ‘Hepsi’ derim. Ben şarkıyı seçerken o an benim hissettiklerimi yansıtan şarkı

2 günde  45 hamburger yedim

üzerinde yoğunlaşıp, seçiyorum.. 

 

Haberin Devamı

- Fakat bir nokta atışı yapamadık, illaki en sevdiğin vardır? 

- Sonsuz Teşekkürler ilk şarkım olduğundan dolayı, benim için yeri her zaman farklıdır. Yolda görenler hala ‘Sonsuz Teşekkürler’i çok seviyoruz’ diyor. Bu beni mutlu ediyor.   

 

- Annen ve baban sinemacı. Geninde vardır. Film ya da dizi teklifi geldi mi, düşünüyor musun?? 

-Geçtiğimiz sene dizi teklifi gelmişti fakat yapamayacağımdan korkmuştum. Başroldü teklif. Müzikle ikisini birden götüremeyeceğimi düşünmüştüm. 

 

- Pişman mısın? 

Hayır değilim. Çünkü müzikte çok iyi şeyler yaptım. 

 

-İkisi birden yürüyemez miydi? 

- Ben çok yoruldum. İkisi birden beni çok yorardı. 

 

- Albüm çalışman var mı?

Haberin Devamı

- 1.5 ay sonra single geliyor... Ardından yaklaşık 5 ay sonra da 11 şarkılık bir albüm çıkaracağım. Çok çalıştık bu şarkılar için ve ortaya çok beğenileceğini tahmin ettiğimiz güzel bir albüm çıkmaya başladı.  

 

- Spor yapıyorsun fitsin. Yemen içmen, uyku düzenine dikkat ediyor musun?

- Sporu çok seviyorum. Yapmazsam kendimi eksik hissediyorum. 45 dakika koşuyorum. 1 - 1.5 saat vücut çalışıyorum. Sebze yemeğe dikkat ediyorum. Düzenli uyumaya da özen gösteririm. 

 

- Vücudun çizgi roman gibi dövmelerle dolu. Daha yaptıracak mısın? 

- (Gülerek) Bunu ilk söyleyen sensin abi. 35 dövmem var. Yaptırmayı seviyorum. En sevdiğim dövmem babamın resminin olduğu sol kolum. O kol bana ait değil gibi geliyor. 

 

Haberin Devamı

- İlk kez bir markanın,ünlü bir fast food markasının reklam yüzü oldunuz. Teklif gelince şaşırdın mı? Böyle birşeyi bekliyor muydun? 

- (Gülerek) Çok aradılar beni, kıramadım. Önce çok şaşırdım, beklemiyordum açıkçası. Elim ayağıma karıştı. Sürekli çekimlerde ne yapağımı soruyordum. 3 tane reklam filmi çektik, ama hakkaten çok zor. İleri de yenileri gelecek zaten. Çekimler iki gün sürdü ve 45 tane hamburger yedim. 

 

- Nasıl yani 45 tane? 

- Evet abi aynen. Bana ‘Hepsini birden yemeye bilirsin ısır bırak’ dediler. Fakat ısırınca da bırakamıyorsun olmuyor, devamı geliyor. Nefes nefese kalmıştım. Sporda yaptığım için yeniyor zaten. Bana da ‘2 günde 45 hamburger yedim’ deseler inanmazdım ama yeniyormuş.

 

Haberin Devamı

- Reklam anlaşmasından sonra bir çok yerde bilboardlarda resimlerin var. Star gibisin...

- Teşekkür ediyorum abi... Star gibi demeyelim aslında da, starın yanında yardımcı gibiyim. Elimden geldiğince bende en iyisini yapmaya çalışıyorum. 

 

-Çok mu özel olacak ama reklam çekimlerinden ne kadar aldın? 

- İyi bir ücret aldım, fakat söylemeyeyim bana kalsın. 

 

- Nasıl değerlendirdin aldığın ücreti. Yatırım yaptın mı?

- Haberler çıktı basında, yok ev aldı yok şunu aldı diye. Hepsi yalan. Henüz hiçbir şey almadım. Dokunmadım parama. Ama her insan gibi yatırım yapmayı düşünüyorum. Planlarımda gayrimenkul ve arsa almak var. 

 

- Kebap mı, hamburger mi?

- Ben kebapla büyümüdeğim için ‘Hamburger’ derim. İstanbul’da doğdum büyüdüm. Yurt dışında okudum. Fast food yemeğe çok küçük yaşta başlamıştım zaten. 

 

- Mesela “Mcİdo” diye bir hamburger markasıyla seni yiyecek piyasasında görür müyüz? 

- Ben onu çok düşündüm bunu ama sanmıyorum abi çok zor. 

 

- Aşk hayatın?

- Bir sevgilim var. Kendisi dizi oyuncusu. (Gülerek) Onun da oyunculuğu benim kadar olmasada en az benimki kadar iyi... Şu anda herşey yolunda gidiyor abi, ‘Maşallah’ deyin. 

 

MERAK EDİLEN 5 SORU

 

- Sürekli gittiğin, müdavimi olduğun bir yer var mı?  

- Yok öyle takıldığım müdavimi olduğum bir yer. “Aman şuraya gideyim. Aman şurası açılmış gitmeliyim” dediğim bir yer yok. 

 

- Yemekle aran nasıl, yapar mısın?  

- Dikkatli besleniyorum ve yemek yapmayı da çok severim.

 

- Ne tarz giyimi seversin? 

O bende çok değişiyor. (Gülerek) O gün Pablo Escobar filmi izlediysem takım elbiseyle çıkarım ya da Michael Jackson konseri izlemişsem parıltılı giyerim... Kafama göre giyer çıkarım. Hiç takıntım yoktur. 

 

- Burcun özelliklerini taşır mısın?

- Kova burcuyum ama özelliklerini bilmem. 

 

- Kendinizde en çok sevdiğiniz şey nedir?

Öyle bir özelliğim yok. Çoğu kişi doğal ve eğlenceli olduğumu söylüyor. Bu beni mutlu ediyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!