2. Geleneksel İşletmecilik Ve Teknoloji Zirvesi

Güncelleme Tarihi:

2. Geleneksel İşletmecilik Ve Teknoloji Zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 14:48

MERSİN’İN ERDEMLİ İLÇESİNDE 2. GELENEKSEL İŞLETMECİLİK VE TEKNOLOJİ ZİRVESİ TÖRENLE BAŞLADI.

Mersin’in Erdemli ilçesinde 2. Geleneksel İşletmecilik ve Teknoloji Zirvesi törenle başladı.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu (UTİYO) tarafından yüksekokullar amfisinde düzenlenen etkinlikler üniversitenin devlet konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisiyle başladı.
Zirvenin açılışında bir konuşma yapan UTİYO Müdürü Doç. Dr. Cemile Çelik, “Günümüzde insanların yaşamının her anı işletmelerle kuşatılmış, yaşamın her alanına işletmelerin yükselttiği ve öne çıkardığı değerler egemen olmuştur. İster büyük, ister küçük tüm işletmelerin geçerliliğini koruduğu işlevsel yapılanma yerini bilişim teknolojisindeki yeni atılımlara bırakmıştır” dedi.
Küreselleşmenin ortaya çıkardığı bu yapının değişimin her alanda gözlemlenebileceğini ifade eden Çelik, “Değişim, teknolojinin günden güne gelişmesinin küresel rekabet piyasalarına yansıması sonucunda, işletmeleri yoğun ve dinamik bir rekabet ortamında faaliyetlerini sürdürmeye zorlamaktadır. Bu bağlamda, işletmeler için en hızlı değişen çevre faktörü teknolojidir. Bütün dünyayı etkisi altına alan bu hızlı değişime ayak uydurabilmek için işletmeler, teknolojinin avantajlarından faydalanmaya başlamışlardır. Bunun işletmeler için, önemli bir rekabet ve strateji avantajı sağlayacağı, artık herkes tarafından kabul edilen bir durumdur” diye konuştu.
Çelik, gelecek yıllardaki ulusal başarıların bilim, teknoloji, bilgi yönetimi ile desteklenecek atılımlarla gerçekleşeceğine inandığını da kaydetti.
Etkinlikte birer kısa konuşma yapan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ve MEÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erol Yaşar, düzenlenen zirvenin faydalı olması ve amacına ulaşması dileğinde bulundu.
2 gün sürecek zirvenin ilk konuşmacısı Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kunt olurken, Kunt, “İyi hissetmek kendimize olan borcumuzdur” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunum esnasında Kunt’a zaman zaman öğrencilerde eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!