2. gece tedbiri

Güncelleme Tarihi:

2. gece tedbiri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 23:32

MERKEZ üssü Türkiye’nin en önemli tatil merkezlerinden biri olan Bodrum’a yaklaşık 10 kilometre mesafede olan 6.5 büyüklüğündeki depremde can kaybının olmaması herkesi sevindirdi.

Haberin Devamı

Bodrum ve Datça başta olmak üzere yakın çevrede etkili olan depremin ardından kriz masası kuran Muğla Valiliği, özellikle kırsal mahallelerde hasar tespit çalışmalarına başladı. Bodrum’daki ilk belirlemelere göre 73 otomobil ile 30 evde hasar meydana geldi.

Bodrum’da çok sayıda kişi ikinci geceyi de araçlarının içinde veya sokaklarda, tatilciler ise otellerin havuz başlarındaki şezlonglarda geçirdi. Bazı tatilciler bavullarını başuçlarına koyarak sabahladı. Bodrum'a 3 mil uzaklıktaki tarihi Karaada manzaralı ve 250-300 yıllık tarihi değirmenlerin bulunduğu Haremtan Tepesi, depremle sarsılan ilçede adeta açık hava oteline döndü. 8 değirmenden 2'si hasar görürken, değirmenlerin etrafında yatan aileler dikkat çekti. Bazı genç çiftler birbirlerine sarılarak Bodrum'u tepeden izleyip güne romantik başladı. 

‘BODRUM’DAN VAZGEÇMEDİK’
Adana’dan eşi, oğlu, gelini ve torunu ile Bodrum'a tatile gelen Metin Sazlı (62), "Bodrum tatili için karar vermiştik, yola çıktığımızda deprem olmuştu. Ancak Bodrum’a gelmekten vazgeçmedik sadece tedbir amaçlı bu geceyi dışarıda geçirdik ve bu harika doğa manzarasında güne başladık. Gece boyunca hafif hafif sallandığımızı hissettik" dedi.

Teknelerin karaya, karadaki otomobillerin 80-100 metre kadar içeriye sürüklendiği Gümbet Koyu'nda ise karaya oturan teknelerin önemli bölümü denize çekilerek onarımlarına başlandı.

2. gece tedbiri


KOS DA DIŞARIDA SABAHLADI
Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adası’nda evlerine dönmekten endişe eden bazı vatandaşlar ve turistler de bir geceyi daha dışarıda geçirdi. Artçı sarsıntıların hissedilmeye devam ettiği adada, depremin şokunu atlatamayan ve tedbirli davranmak isteyenler, evlerine dönmek yerine parklarda, otel bahçelerinde veya arabalarında uyumayı tercih etti. Kaldıkları otelin önündeki boş arazide arkadaşlarıyla yere serdikleri çarşafların üzerinde geceyi geçiren Polonyalı turist Peter Karendal (28) yaşadıkları korku dolu anlara rağmen adayı terk etmeyi düşünmediklerini, tedbir amacıyla dışarıda uyuduklarını söyledi. Tatillerine kaldıkları yerden devam edeceklerini dile getiren Karendal, “Otelde kalabilirdik belki ama tedbirli davranmak istedik. Dışarıda kendimizi daha güvende hissediyoruz. Sanırım, artık tehlike geçti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!