2 çocuk, güpegündüz 5 otomobili soymaya kalktı

Güncelleme Tarihi:

2 çocuk, güpegündüz 5 otomobili soymaya kalktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 16:18

2 çocuk, güpegündüz 5 otomobili soymaya kalktı

Haberin Devamı

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR'de 13-14 yaşlarındaki 2 çocuk, oto tamirci dükkanın karşısına tamir için bırakılan 5 otomobili güpegündüz soymaya kaldı. Polis merkezinin arka sokağındaki işyerinin güvenlik kamerasının kaydettiği olayda, çocuklar taşla kıramadıkları bir otomobilin camını üzerine çıkıp tekmeyle kırdı.
Olay dün saat 16.00 sıralarında Kurtuluş Polis Merkezi Amirliği'nin arkasındaki Yenidoğan Mahallesi Polat Alp Sokak'ta meydana geldi. Sanayi Çarşısı olarak da adlandırılan yerdeki İsmetBoyracı'ya ait oto tamirci dükkanının karşısında tamir için bırakılan  otomobilerin olduğu yere bisikletle gelen kimliği belirsiz 2 çocuk önce araçların kapılarını zorlayarak açmaya çalıştı. İşyeri güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği olayda bazı otomobillerin kapısını açıp içerisini karıştıran 2 çocuk daha sonra bir otomobilin camını taş atarak kırmaya çalıştı. Çocuklardan biri daha sonra bu otomobilin üzerine çıkarak camı tekmeledi. 5 otomobile zarar veren 2 çocuk, Polis Merkezi'ni üst katındaki lojmanda oturanların olayı görüp ikaz etmesi üzerine olay yerinden kaçtı.
Oto tamirci dükkanının sahibi İsmet Boyracı, pazar günü olması nedeniyle işyerlerinin kapalı olduğunu, bugün geldiklerinde tamir için bırakın otomobilden 5'inde maddi hasın oluştuğunu gördüklerini söyledi. Kamera kayıtlarında 2 çocuğun otomobilleri soymaya kalktıklarını ve araçlara yaklaşık 4 bin lira zara verdiklerini belirten İsmet Boyracı durumu polise bildirdikleri söyledi. Boyracı şöyle konuştu:
"Olay, pazar günü saat 16.00 sıralarında yaşanmış. İşyerimizin kamera kayıtları da çocukları kaydetmiş. Küçük yaştaki 2 çocuk 5 arabaya girmiş. Müşteri arabası bunlar. Camlarına, tavanlarına zarar verildi. Çalınan bir şey yok ama zarar verildi araçlara. Ben ailelere sesleniyorum. Çoluğuna çocuğuna herkes sahip olsun. Kimsenin malına zarar verilmesin. Neticede bu maldır. İnsan sabırlı olur-olamaz, insanının elinden kaza çıkar. Ben sürekli işyerimi kontrol ederim. Kontrol esnasında bu çocuklara denk gelseydim, çocuklara zara verirdim. Çocuk da olsa bedelini ödesin. Camlarını kırmışlar. 4 bin lira hasar var. Mesele para da değil. Bundan sonra bu olayın tekrar olmaması gerekir. Ve bu olay Kurtuluş Karakolunun dibinde yapılıyor. Çok duyarsızlık var. Vatandaşta da duyarsızlık var. Her şeyde bir duyarsızlık var."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!