2 bin eve gidilip hizmet veriliyor

Güncelleme Tarihi:

2 bin eve gidilip hizmet veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 20:17

2 bin eve gidilip hizmet veriliyor

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Öznur Çalık'ın katılımı ile 'Sosyal Politikalarda Gönül Adımları; Samsun’u Dinliyoruz'  programı gerçekleştirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği sosyal belediyecilik projelerini anlatan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, her yaraya merhem her derde deva olmak için gayret ettiklerini ve bu kapsamda birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Belediye olarak bakıma muhtaç kişilerin yaşadığı iki bin eve gittiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Bu hizmeti yaparken bakıma muhtaç vatandaşlarımızı ve onların yakınlarını incitmemek için büyük hassasiyet gösterdik. Evlerine giderken bile sivil araçlarla gittik. Çünkü o evlerde yaşayan insanların çocukları, yakınları var. Bu hizmet için 'Hastanın hiç kimsesi kalmamış da belediye mi bakıyor bu insanlara' diyen olur, yakınları incinir diye hep korktuk hassasiyet gösterdik. Bu hizmet için yılda 4 milyon lira harcıyoruz. Bir duvar yıkılsa onu tamir etmek için bile biz bu parayı harcıyoruz zaten. Yani iki bin bakıma muhtaç insana bu hizmet için harcadığımız para hiçbir şey değil. İnsan hayatını iyileştirmek üzere yapılan her şeyin sevabı vardır. Ama bu sevapların en büyüğü evde yaşlı bakımı, sağlık hizmetidir diye düşünüyorum. Evde bakım hizmetini 11 yıldır veriyoruz ve bu hizmeti Türkiye'de ilk veren belediye olduğumuz için de gururluyuz" ifadelerini kullandı.

ENGELLİLER EVE HAPSOLMAKTAN KURTULDU

Programda sosyal belediyecilik projelerinden biri daha olan ve 5 yıl önce yapılan Mavi Işıklar Engelliler Kampı ve havuzundan da bahseden Başkan Yılmaz, "Ekip arkadaşlarımıza Dünya'nın neresinde olursa olsun, engellileri evlerinden dışarıya çıkaracak, gezdirecek, hastaneye taşıyacak, tamamen onların hizmetinde olacak donanımla araçlar bulun dedim. Ardından onları rehabilite edecek başka neler yapabiliriz diye düşünürken Mavi Işıklar Kampı fikri oluştu. İyi ki de yapmışız. Şimdi onlarca engelli gencimiz, vatandaşımız kullanıyor. Engellilerimizin eve hapsolmasının önüne geçtik. Var gücümüzle vatandaşlarımızın her derdine deva, her yarasına merhem olmaya çalıştık" diye konuştu.

SAMSUN'UN BAŞARI SIRRI SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN GELİYOR

"Ben, özellikle Sosyal Politikalar Başkanı olarak sosyal belediyecilik anlayışını Samsun'da  inşa eden değerli başkanım Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, "Yusuf Ziya Yılmaz Samsun'un kimliğini oluşturan belediye başkanımız. Sosyal belediyecilik adına atmış olduğu adımlar için kendisine teşekkür ediyorum. Özellikle Mavi Işıklar projesi takdire şayan. Başkanımız çok güçlü bir sosyal hizmet ekibi ve kadrosu ile Samsun'da sosyal belediyeciliği inşa etmiş. Şu an içinde bulunduğumuz Çok Amaçlı Salon'u yapmak için bile bir vizyon gerekir. Sosyal belediyecilik alanında atılan bütün adımlar için ben belediye başkanımız nezdinde emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!