2.1 milyar dolarlık Türk imzası

Güncelleme Tarihi:

2.1 milyar dolarlık Türk imzası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 19:41

TEKFEN Holding’in grup şirketi Tekfen İnşaat, Katar’da otoyol projesi için ön protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Toplam 34 kilometre uzunluğunda geliş-gidiş 10 şeritli, üzerinde çeşitli kavşaklar, viyadükler, alt ve üst geçitler olan ‘Al Khor Expressway’ adlı otoyol projesi yaklaşık 2.1 milyar dolar (7.6 milyar Katar riyali) bedelle inşa edilecek. Projenin 36 ayda teslim edilmesi planlanıyor.

Projenin ön protokolünün imzalandığı törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye ve Katar arasındaki ticaret hacminin 5 yılda yaklaşık 3 kat artarak 1.3 milyar dolara ulaştığını belirterek, “Bu rakamın kısa sürede 3 milyar dolara hemen ardından da 5 milyar dolara çıkarılması bir zorunluluk” dedi. Türk müteahhitlerin, firmaların Katar’da üstlendiği işlerin 15 milyar doları bulduğuna belirten Arslan, Katarlı firmaların da Türkiye’de şu ana kadar gerçekleştirdikleri yatırım tutarının 1.17 milyar dolara ulaştığını söyledi. Bakan Arslan Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi arasında serbest ticaret anlaşması imzalanmasının önemli hedefler arasında olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Katar Belediye ve Çevre Bakanı Muhammed Bin Abdullah er-Rumayhi, halen altyapı alanında Katar’da görev yapan 60 Türk şirketi bulunduğunu belirterek, “Bu firmaların 2022 Dünya Kupası projelerinde de bizlere yardımcı olmalarını arzu ediyoruz” dedi. Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin de, bu yıl Tekfen’in 60. yılını kutladıklarını belirterek, “Bu projeyi çok kıymetli iki Bakan nezdinde yapıyor olmamız bir güven izharı ve bu güvenin bize bir emanet olduğunun farkındayız. Devletler arasındaki bu güzel ilişkide bizim de özel sektör olarak katkımız olsun isteriz. İstanbul’daki olimpiyat stadı ve Bakü’deki olimpiyat stadını yapan bir işletme olarak gönül arzu eder ki Katar’daki statlardan da birini yapalım. Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!