1966 bahane Almanya şahane

Güncelleme Tarihi:

1966 bahane Almanya şahane
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

44 yıl önce çizgiyi geçip geçmediği hala tartışılan bir golle kupayı kazanan İngilizler’i Müller (2), Klose ve Podolski’yle yıkıp çeyrek final vizesi alan Almanya’da Mesut son golün pasını verdi.

Haberin Devamı

YANKESİCİ HAKEM

 









İNGİLTERE, Dünya Kupası tarihindeki tek şampiyonluğunu ev sahipliği yaptığı 1966’da tartışması hala devam  eden bir golle kazanmıştı. Futbolun mucitleri, 30 Temmuz 1966’da Wembley’deki finalde Almanya’yı normal  süresi 2-2 biten maçta Hurst’ün uzatmalardaki iki golüyle 4-2 yenerek kupaya uzanırken 3. gol belleklere  kazanmıştı. Üst direğe vurup çizgi üzerinde dans eden meşin yuvarlağın tamamının çizgiyi geçip geçmediği  tartışıladursun o zamanki adıyla SSCB olan ülkenin Azeri yardımcı hakemi Tevfik Behramov kararına uyan  İsviçreli orta hakem golü geçerli saymış ve kupa turnuvaya ev sahipliği yapan ülkede kalmıştı.

 Dün oynanan 2. tur maçında 44 yıl öncesini hatırlatan olaylara tanık olduk. Bu kez mağdur İngiltere, kazanan Almanya idi. Lampard’ın üst direğe vurup çizgiyi geçen topuna seyirci kalanlar ise Urguaylı hakemlerdi. Pozisyona en yakın olan yardımcısı Mauricio Espinosa’dan işaret gelmeyince pozisyonu devam ettiren Jorge Larrionda, İngilizler’in buz gibi golünü vermese de Almanlar bileklerinin hakkıyla kazanıp, çeyrek finale adlarını yazdırdı: 4-1. İngilizlere kalan ise hüzün ve öfkeydi.

Bu Dünya Kupası’nın yıldızı Mesut Özil’in yönlendirdiği ataklarla rakibini adeta ezen Panzerler, gol perdesini 20’de Klose ile açtı. Kaleci Neuer’in degajına hareketlenen Klose, Upson’dan sıyrılıp James’i avladı: 1-0.
32’de Müller ceza alanına girerken sol çaprazdaki Podolski’ye al da at dercesine bir pas attı. Podolski de ikramı geri çevirmedi ve skoru 2-0 yaptı. 37’de Gerrard’ın ortasında kaleciden daha yükseğe çıkıp kafayı vuran Upson ilk goldeki hatasını affettirip İngilizleri umutlandırdı: 2-1.

Top çizgiyi geçti ama...

Dakikalar 39’u gösterirken futbolda yıllarca unutulmayacak bir skandal yaşandı. Lampard’ın uzak mesafeden nefis vuruşunda top üst direğe çarpıp kale çizgisini geçti. Ancak Uruguaylı hakem bu golü vermeyerek büyük bir skandala imza attı.

İngiltere, 52’de eşitlik golüne çok yaklaştı. Lampard’ın kullandığı serbest vuruşta top üst direkten döndü. Panzerler 67’de farkı 3’e çıkardı. Schweinsteiger’in pasında sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Müller, sert şutla topu köşeden ağlara gönderdi: 3-1.

Almanya 70’te farkı 3’e çıkarırken golün pası Mesut Özil’den geldi. Kendi yarı alanında buluştuğu topla soldan ceza alanına kadar inen Mesut’un pasıyla buluşan Müller, maçın skorunu belirleyen golü atarken İngiltere’yi de evine yolladı: 4-1.

Haberin Devamı

İŞTE O TARTIŞMALI POZİSYONLAR (2010)

Haberin Devamı

1966 bahane Almanya şahane


(1966)


1966 bahane Almanya şahane

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!