1960 model Dinamo Kiev!

SCHUSTER, Türkiye Ligi’ni “1960 model futbol oynanıyor” diye eleştiriyordu.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Dinamo Kiev de tıpkı Schuster’in çok kızdığı 1960 model futbol oynayarak Beşiktaş’ı hezimete uğratarak eledi. Dinamo Kiev takımının sistemi; bütün futbolcular topun arkasında. Galip olmalarına rağmen rakip sahada çok fazla kalabalık oynamıyorlar, sadece kontratağa çıkıyorlar. Bunu yaparken çok kontrollü çıkıyorlar ve fazla adamla da çıkmamaya gayret ediyorlar. Çünkü kalitelerini biliyorlar, çok kaliteli değiller. Beşiktaş ligdede aynı golleri yiyor. Çakılı savunma ve ofsayt taktiği uyguluyorlar. 4 savunma oyuncusu da birbirlerinden habersiz ve uyumsuz şekilde ofsayt taktiği yapıyorlar. Arkaya toplar, yapılan koşu ve birbirinin kopyası goller. Bu yenilen goller tribündeki taraftarı, herkesi bıktırdı. Maalesef Schuster, bu oyun sitemine ve hala aynı şekilde gol yeme hastalığına bir çare bulamuyor. Hiçbir şeyi değiştirmiyor, kısacası ciddi rakip bile diyemeyeceğmiz D.Kiev, Beşiktaş’ı iki maçta da bozguna uğratıyor.
Amatör takım yemez
 Beşiktaş düzenindeki bir takım, böyle bir uluslararası arenada nasıl bu kadar kolay ve komik gol yer anlamak mümkün değil. Ferrari, topa müdahale ediyor uzaklaştıramıyor. İsmail, adama müdahale ediyor, durduramıyor. Kısacası tam Beşiktaş’ın savunmasına yakışır bir gol, topu filelerde görüyoruz. Ferrari’nın gücü yok, ayağını bile kaldıracak hali yok! Ancak rakibini faulle durduruyor. Dolayısıyla çok fazla da bir şey beklemek yersiz. Sivok, neden F.Bahçe maçında yok, neden bu maçta var? Ne değişti? Herhalde Schuster’in bir düşüncesi vardır. Bence bu maça sakladı!
Bobo-Almeida savaşı
Beşiktaş orta sahada kaptığı topları hücuma aktarıyor, hücumda Bobo, Almeida soğuk savaşı var. Bobo, gol atmak için her yolu deniyor. Karşı karşıya mutlak bir golü kaçırıyor, oysa Almeida’ya da çıkarabilirdi, oysa en zorunu yapıyor, dışarı atıyor. Almeida’ya gelince yokktan var edecek, adam geçaecek kendi başına pozisyon yaratacak bir özelliğe sahip değil ancak futbolda bir tabir var. Almeida, al-at pasları gol yapacak bir oyuncu. Beşiktaş’ta bu maçı teknik olarak taktik olarak analiz etmeye gerek yok.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Schuster’in Onur’u oyuna sokarak şimdiden önümüzdeki sezonu düşünmesini...

BEĞENMEDİM

Haberin Devamı

Neyi beğenmediğimi söylemek çok zor.

DİKKAT

Schuster’in bu saatten sonra bu takıma fayda sağlamaz.

Yazarın Tüm Yazıları