1930'dan bu yana 7 bin parça topladı

Güncelleme Tarihi:

1930dan bu yana 7 bin parça topladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 13:05

Bursa’da Yüksek Mimar Naim Arnas özel oyuncak koleksiyonunu sergiliyor. 1930’lu yıllardan günümüze kadar toplam 7 bin parça oyuncağın bulunduğu, çocukların ve çocukluk yıllarını özlemle ananların buluştuğu sergi yıl sonuna kadar açık kalacak.

Haberin Devamı

OYUNCAK SERGİSİNDEN FOTOĞRAFLAR

TOFAŞ, Bursa Anadolu Arabaları Müzesi-Tofaş Sanat Galerisi’nde 2009 yılında açılan ilk kapsamlı sergi olan ’Eski Hamam Eski Tas’ın gördüğü yoğun ilgi üzerine, ikinci kapsamlı sergi aıldı. Geçmişten günümüze oyuncakların gelişimini içeren Oyuncak Sergisi, meraklılarının büyük ilgisini çekiyor. Anılarda yaşayan oyuncaklardan hiç görüşmemiş modellere kadar pek çok oyuncağı meraklıları ile buluşturan Oyuncak Sergisi, eğlenceli, öğretici ve farklı konsepti ile dikkat çekiyor.

Yüksek Mimar Naim Arnas’ın özel koleksiyonu olan 7 bin parça oyuncağın bulunduğu sergide ayrıca çocuk filmlerinin afişleri, masal plakları da bulunuyor. Yıl sonuna kadar açık olacak serginin büyük ilgi ile karşılanmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Naim Arnas, oyuncak sergisi önümüzdeki dönemlerde Doğu illerinde de açacağını söyledi. Arnas, sergi için bir yıl boyunca çalıştıklarını belirterek, "30 yıldır daha çok pedallı arabalar, mekanik kurmalı oyuncaklar, trenler, deniz araçları, uçaklar toplamıştım. Bu sergiye kadar kızıma aldığım bebeklerin dışında hiç bebek almamıştım. Bu sergi için kız çocuklarına haksızlık etmemek amacıyla eski bebeklerde topladım ve sergiye dahil ettim" dedi.

Haberin Devamı

Naim Arnas, ziyaretçilerden evlerinde kullanmadıkları oyuncakları getirmelerini istediğini, bu oyuncakları Doğu illerine göndereceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!