193 projeye toplu açılış

Güncelleme Tarihi:

193 projeye toplu açılış
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 15:38

Bakanlıklar, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri, vakıflar, kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan toplam 193 projenin açılışı 2 Nisan Pazar günü yapılacak.

Haberin Devamı

Bakanlıklar, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, vakıflar ile kurum ve kuruluşlar tarafından tamamlanan toplam 193 projenin açılışı, yarın düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımının beklendiği toplu açılış töreni, saat 12.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Törene ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Büyükşehir tarafından tamamlanan 70 ayrı projenin yanı sıra İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, İller Bankası, ilçe belediyeleri ile çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 123 projenin açılışının aynı anda yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

1.4 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

“Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları tarafından yapımı gerçekleştirilen 70 ayrı projenin toplam bedeli 954 milyon 415 bin Türk lirası. Bunlar arasında köprüden yola, yaya üst geçitlerinden altyapı çalışmalarına, aile yaşam merkezi binalarından çeşitli hizmet yapılarına, restorasyon çalışmalarından ilçelere yönelik yatırım hizmetlerine kadar pek çok çalışma yer alıyor. Bunların yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından tamamlanan yatırım ve hizmetler arasında okuldan hastaneye, yeşil alanlardan parklara, müzeden kütüphaneye, şehitliklerden çeşitli yatırımlara kadar pek çok çalışma yer alıyor. Bu yatırımların bedeli de 450 milyon 738 bin Türk lirası. Açılışı gerçekleştirilecek ve Ankara’ya yapılmış bu 193 projenin toplam bedeli ise 1 milyar 405 milyon Türk lirası.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!