1915 Bir Hilal Uğruna İzmir'de sergilenecek

Güncelleme Tarihi:

1915 Bir Hilal Uğruna İzmirde sergilenecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 14:52

1915 Bir Hilal Uğruna İzmir'de sergilenecek

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan, ilk gösterimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Ankara'da gerçekleştirilen "1915 Bir Hilal Uğruna" sahne gösterisi, 19 Nisan Salı akşamı Saat 20.00'de Halkapınar Spor Salonu'nda İzmirlilerle buluşacak.
Müziğin, tiyatral unsurların, edebiyatın, ışık ve görselliğin harmanlanmasıyla ortaya konulan özel gösterimde, 300 metrekare led ekran üzerine yansıtılan görüntüler eşliğinde Çanakkale Destanı'nın öyküsü izleyicilere anlatılacak. 250 oyuncu, 65 dakikalık gösteride Çanakkale Destanı'nı canlandıracak. Çanakkale Savaşı'nda şehit düşmüş askerlerin öyküsünün anlatıldığı "1915 Bir Hilâl Uğruna" adlı eserin İzmir'deki gösterimine binlerce kişinin katılması bekleniyor. Eserde yer alan enstantanelerden, Çanakkale şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı sinevizon gösteriminin şiir dinletisi, dev Türk Bayrağı'nın başında nöbet tutan asker görüntüleri eşliğinde seslendirilen Arif Nihat Asya'nın "Dua" şiiri, Seyit Onbaşı'nın, 215 kilo ağırlığındaki top mermisini sırtlayarak İngiliz zırhlısını batırdığı anların yansıtılması izleyenlere duygu dolu anlar yaşatacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün organizasyonuyla İzmir'de sahneye koyulan eserin gösterimi ücretsiz ve halka açık olacak. İzmir'den sonra İstanbul'da da vatandaşlarla buluşacak eserin sanatçı kadrosunda yerli ve yabancı sanatçılar, bakanlığın sanat kurumlarının sanatçıları ve Harp Okulu öğrencileri yer alıyor.
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmirlileri bu anlamlı etkinliği izlemeye davet etti. İstiklal Mücadelesi'nin başladığı ve nihayete erdiği yer olan İzmir'in ev sahipliğini en güzel şekilde göstereceğini belirten Kaya, "Osman Gazi'nin rüyası ile başlayan, İstanbul'un fethinden Çanakkale'ye uzanan ve Çanakkale'de hangi değerlerin korunduğunu güçlü görsel efektler ve tiyatral unsurlarla anlatan '1915 Bir Hilal Uğruna' bu kez perdesini İzmirli hemşehrilerimiz için açıyor. Kurtuluşun ve kuruluşun kenti olan, milli mücadelenin başladığı ve sonlandığı yer olan İzmir anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Milli birlik ve beraberliği yüreklerinde hisseden İzmirli hemşehrilerimizi 19 Nisan Salı günü Saat 20.00'de Halkapınar Spor Salonu'na davet ediyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!