19 yaşında isyanı bilir insan

GÜNLERDİR Ferdi Tayfur’la Necla Nazır’ın durumunu tartışıyoruz.

Hepimiz yargıcız!

Hepimiz savcıyız!

Ah ne yazık onlara ki düştüler bir kere dilimize!

Bu ülkede insanın başına gelebilecek en büyük felaketlerden biri de budur. Bir kez yakalandınız mı artık... Dua edeceksiniz ki arkanızdakine sıra çabuk gelsin!

19 yaşında bir kız yemek masasında babasıyla yalnız onları ilgilendiren bir konuda tartışıyor... Herkesin evinde her zaman olabilecek bir şey yani. Ama başkasınınki o masada kalırken onların meselesi şimdi bütün Türkiye’nin dilinde. Ne yapalım ki durum budur.

*

Annesiyle babasının "evli" olmayışından rahatsızmış Tuğçe. Arkadaşlarına ne diyeceğini bilemiyormuş.

Haklıdır da...

Bu olanlardan sonra ne düşünüyor acaba?

Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu kızcağız.

Şimdi 30 yılın ortaya saçıldığına mı yansın...

Yıllar öncesinde hesabı kalmış bir ilişkinin (şu mezar mevzuu) hesabını sorarken karşısına yeni ilişki iddialarının çıkmasına mı...

Bir imzanın eksikliğine yerinirken annesiyle babasının arasında başka şeylerin de eksilmiş olduğunu gördüğüne mi...

Büyükler her şeye şerbetlidir de olan Tuğçe’ye oldu bu olayda.

Üzüntüde Tuğçe’den aşağı kalmayacak birileri daha var asılda.

Hepimizin göz ardı ettiği...

Belki de artık büyüdükleri için, bir zamanlar onların da ne kadar acı çekmiş olabilecekleriyle kimse ilgilenmiyor. Ferdi Tayfur’un diğer iki kızından söz ediyorum.

Bir genç kız 30 yıldır nikáh bekleyen annesine ne kadar üzülüyorsa onlar da 30 yıl kocasının eve dönmesini bekleyen annelerine o kadar üzülmüşlerdir herhalde.

Beklememiş midir Zeliha Bayburt?

Bir umudu olmasa çoktan rest çekip boşanmaz mıydı?

Ha, Anadolu’da gelenekler izin vermiyor buna elbet.

Tamam... Öyle olsun.

Ama bu daha da kötü çocuklar açısından. Demek o çocuklar babalarından ayrı düşmenin yanı sıra başka hayat kurmasına izin verilmeyen bir kadının dramına da şahit oldular yıllarca.

Tuğçe babasının yanındaydı hiç olmazsa.

Ferdi Tayfur kendince adaleti sağladı demek!

Bir tarafa nikáhını hediye etti, öteki tarafa kendisini!

Bilmiyoruz kuru nikáh ne işlerine yaradı o kızların... Hiç ortaya çıkıp konuşmadılar. Tuğçe de sormayı akıl etmemiştir herhalde ablalarına bunu. E, normaldir. O daha 19 yaşında... İnsanın o yaşlarda en iyi bildiği şey, isyan etmektir. Ve yalnız kendini düşünür.

MIŞ-MUŞ

Ferdi Tayfur artık hayatını yaşayacakmış. Siz şu hikáyeyi bilir misiniz... Kadının biri çocuklarına dert yanıyormuş: "Ahmet, Mehmet, Ali, Veli, iki de ondan evveli, anneniz koca mı gördü?"

Japonlar genleriyle oynayarak "kediden korkmayan fare" üretmişler.Bunların artık kendi genleriyle oynayıp "üretmeyen Japon" üretmeleri kaldı bir tek!

Eurovision, Meclis’te de tartışılmaya başlanmış.E, bilmez misiniz bu bir Türkiye klasiğidir; Eurovision her sene bütün Türkiye’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve bütün temsilciliklerimizde tartışılır.
Yazarın Tüm Yazıları