1800 öğrenciyle Ata'ya selam

Güncelleme Tarihi:

1800 öğrenciyle Ataya selam
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 23:55

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından Çanakkale Şehitler Abidesi’nde bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen buluşmada, 1800 öğrencinin oluşturduğu Atatürk'e selam duran Mehmetçik figürü ve Türk bayrağı görünümündeki Türkiye haritası koreografisi beğeni topladı.

Haberin Devamı

ÇYDD, ülke genelindeki 106 şubesinden gelen 2 bine yakın öğrenciyle Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi buluşmasının 11’incisini gerçekleştirdi. Tarihi Gelibolu Yarımadası gezisine, Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde dağda yazılı olan ve 102 yıl önce düşmana geçit vermeyen Mehmetçiğin ‘Çanakkale Geçilmez’ destanını simgeleyen ‘Dur Yolcu’ yazısının bulunduğu noktadan başlayan ÇYDD gönüllüleri, Şehitler Abidesi’ne geldi.

Gençler, Şehitler Abidesi önüne ellerinde taşıdıkları Mustafa Kemal Atatürk, ÇYDD Kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan ve şu an ki Genel Başkan Prof. Dr. Aysel Çelikel’in portreleriyle toplandı. Burada her yıl farklı bir temayla oluşturdukları koreografiyi, bu yıl ‘Mehmet Toprak Oldu’ şiirinden esinlenerek, Atatürk’e selam duran bir Mehmetçik figürüyle yaptı. Ardından Türk bayrağı şeklindeki Türkiye haritası yine geziye gelen gençlerin bedenleriyle oluşturuldu. Bu koreografi, drone ile havadan görüntülendi. Bu anlara, şehitlik gezisi için Abidede bulunan diğer vatandalar da alkışlar ve coşkularıyla ortak oldu. 

BAKMADAN GEÇME!