18 yılda 5 bine yakın bebeğin doğumunu gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

18 yılda 5 bine yakın bebeğin doğumunu gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 11:26

18 yılda 5 bine yakın bebeğin doğumunu gerçekleştirdi

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hizmet binasında çalışan 34 yıllık ebe Hatice Özdemir, 18 yıldır görev yaptığı doğumhanede bu zamana kadar yaklaşık 5 bin bebeğin doğumunu gerçekleştirdi. Özdemir, mesleğini çok sevdiğini söyledi.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hizmet binasında çalışan 34 yıllık ebe Hatice Özdemir, kentte 'Yılın Ebesi' seçildi. Özdemir, Ebeler ve Hemşireler Günü nedeniyle Ankara'da düzenlenen törende Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın elinden ödülünü aldı. 18 yıldır doğumhanede görev yapan Hatice Özdemir, bu zamana kadar yaklaşık 5 bin çocuğun doğumunu gerçekleştirdiğini söyledi. Mesleğinin zor bir meslek olduğunu belirten Özdemir, "Doğum çok önemli bir an. Mutlu bir anne ve bebek dünyaya geliyor. Ben de yorgunluğumu ve stresimi unutmuş oluyorum. Çok farklı bir mutluluk. Ölü doğum olduğunda ya da anomali bebekler dünyaya geldiğinde tabii bizim için de çok üzücü oluyor. Bunun dışında doğum olayı ile çok kutsal bir ana biz de anne ve bebeği için tanıklık etmiş oluyoruz. Doğum mutlu bir olay. Anne acı çekse de bebeği dünyaya geldiğinde hem onlar hem de biz mutlu oluyoruz" dedi.
Meslek hayatında ilginç olaylar da yaşadığını belirten Hatice Özdemir, "Doğumhanede görev yaptığım ilk zamanlarda anne bebeğini dünyaya getirdi ancak bebek çok küçük, annenin karnı çok büyüktü. Ona ikiz bebek bekleyip beklemediğini sordum. Bana bilmediğini söyledi. Sonra anne ikinci bebeğini de doğurdu. İkiz bebekleri oldu. Hem anneye hem de bana sürpriz olmuş oldu" diye konuştu.
Bazen düzenlenen etkinliklerde doğumuna katıldığı bebeklerin anneleriyle birlikte yıllar sonra bir araya geldiğini söyleyen Özdemir, "Tabii çok farklı bir duygu oluyor. Şunu da belirtmek isterim ki normal doğum her zaman için anneler tarafından tercih edilmesi gereklidir. Anneler normal doğum yaptıktan sonra çok kısa bir zaman sonra bebekleriyle ilgilenmeye başlayabiliyorlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!