18 kartal avlamaya 136 bin lira ceza

Güncelleme Tarihi:

18 kartal avlamaya 136 bin lira ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 10:45

18 kartal avlamaya 136 bin lira ceza

Haberin Devamı

Fevzi BAĞDADİ / SAMANDAĞ(Hatay), (DHA) - HATAY'ın Samandağ İlçesi'nde 17 kartalı vuran 1 kartalı da sağ olarak yakalayan avcı  M.Ö.'ye toplam 136 bin 246 lira ceza kesildi.
İlçenin Kapısuyu Mahallesi Yolağazı mevkiSinde devriye gezen ekipler, kaçak av yapan M.Ö.'yü yakaladı. M.Ö.'nün yanında 17 ölü 1 sağ kartal ele geçirildi. Hakkında idari işlem yapılan M.Ö.'ye  Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile yapılan görüşme sonucu 'yırtıcı hayvan avlamak, yasak dönemde av yapmak, avcılık belgesi olmadan av yapmak ve koruma altındaki yırtıcı kuş türlerini avlamak'tan toplam 136 bin 246 lira ceza kesildi.
GÖÇMEN KUŞLARI ÖNEMLİ ZENGİNLİK
Kaçak avcılıkla ilgili bir değerlendirme yapan Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, göçmen kuşlarının ilçe için önemli bir zenginlik olduğunu söyledi. Bu dönemde kaçak ve yasak avlanma kapsamında tüm önlemlerin aldıklarını da kaydeden Kaymakam Çelik, bu suçu işleyenlere her türlü cezanın uygulanacağını belirterek, "Kaçak avlanma hem doğaya çok büyük bir zarar veriyor hem de bir çok kuş türünün neslini tüketiyor. Bununla mücadelemizi etkin bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!