1776 müdür emekli edildi

Güncelleme Tarihi:

1776 müdür emekli edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 01:22

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 5 gündür süren toplantıda 1142 birinci sınıf, 269 ikinci, 184 üçüncü, 181 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 10 da emniyet amiri emekli edildi. Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de listede.

Haberin Devamı

İÇ Güvenlik Paketi’nin yürürlüğe girmesinden sonra emekliye sevk edilen emniyet müdürlerinin dosyalarını ele alan kurul sona erdi. Emniyet Genel Müdürü (EGM) Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında pazartesi günü başlayan Yüksek Değerlendirme Kurulu toplantısı 5 gün sürdü. 1142 kişi birinci sınıf olmak üzere toplam 1776 emniyet müdürü ve 10 emniyet amiri emekliye sevk edildi. Karar pazartesi açıklanacak.

YAŞ SORUNU

Kurulda, 2 bin 400 müdürün emekli edileceği ancak üçüncü ve dördüncü sınıf müdürlerin yaşa takıldığı iddia edildi. Prim gün sayılarını dolduran üçüncü sınıf emniyet müdürlerinin bir yıl, dördüncü sınıf emniyet müdürlerinin iki yıl daha emekliliği beklemesi gerektiği belirlendi. Bu sorunun aşılması için farklı formüller üzerinde çalışılıyor. Formüllerden biri, haklarında emeklilik kararı alınan ancak yaşı bekleyen emniyet müdürlerinin, başka bakanlıklarda uzman ve uzman yardımcısı olarak emeklilik yaşına kadar görevlendirilmesi var.

Haberin Devamı

KRİTİK OPERASYONLARI YÖNETTİLER

Emekliye sevk edilenler arasında, son 10 yılda gündeme oturan Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy, Hrant Dink suikastı ve KCK operasyonlarını yürüten kritik isimler de bulunuyor. Hrant Dink suikastının kilit ismi olan, dava kapsamında tutuklanan ve halen cezaevinde bulunan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in de emekliye sevk edildiği belirtildi. İddialara göre emekliye sevk edilen bazı isimler şöyle:
“Ergenekon, Balyoz gibi TSK’ya yönelik davaların operasyon ve soruşturmaları yürüten terörden sorumlu eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, eski Terör Daire Başkanı Cihangir Çelik, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları ve daire başkanlarından Muammer Bucak, Feridun Taşçı, Mustafa Cankal, bu operasyonlarda görev alan eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ile Mustafa Sağlam, eski Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, eski EGM Dış İlişkiler Daire Başkan Yardımcısı Fatih İnal Koç, eski EGM Hukuk Müşaviri Hakan Özdöl, eski Eğitim Daire Başkanı Metin Varol, eski Güvenlik Daire Başkanı Bekir Akarsu, eski İdari İşler Daire Başkanı Ayhan Falakalı, eski Koruma Daire Başkanı Yesari Vural, eski İstihbarat Daire Başkanı Coşkun Çakar, eski Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ömer Tekeli, eski Asayiş Dairesi Başkanı Mehmet Tüzel, eski Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Erkal Güler, Eski Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, eski Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!