170 hacı adayı uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

170 hacı adayı uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 16:28

170 hacı adayı uğurlandı

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'dan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek 170 hacı adayları dualarla uğurlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla Isparta'dan kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının ilk kafilesinin uğurlanması dolayısıyla Terminal Camii'nde tören düzenlendi. Törene 6'sı din görevlisi 170 kişilik hac kafilesiyle hacı adaylarının yakınları ve Müftü Bayram Şahin katıldı.
Öğle namazının ardından ilahiler okundu, telbiye ve tekbirler getirildi. Müftü Bayram Şahin, İslam'ın 5 şartından biri olan hac farzını yerine getirmenin önemine değinerek, bu yolculuğa çıkanların Arafat'a çıkıncaya kadar hacı adayı olarak anılacaklarını ve Allah'a emanet edildiklerini belirtti ve sağ salim dönmelerini temenni etti.
Müftü Şahin'in duasının ardından yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları daha sonra kendileri için bekleyen otobüslere binerek Süleyman Demirel Havalimanı'na hareket etti.
Isparta Müftüsü Bayram Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla 170 kişilik ilk kafilenin uğurlandığını, ikinci kafilenin ise 9 Ağustos günü kutsal topraklara yolcu edileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!