"17 yaşında da koşmazdım"

Güncelleme Tarihi:

17 yaşında da koşmazdım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 13:22

Önceki gün ülkesinin basınına kendisiyle ilgilenen 3 Brezilyalı takımın olduğunu belirten Alex de Souza'nın yakın çevresine kendisiyle ilgili yapılan eleştiriler konusunda çarpıcı bir açıklama yaptığı ortaya çıktı.

Bir takım verilere dayanılarak, Alex'in maç içerisinde koşmadığı, dolayısıyla gerekli katkıyı sunmadığı yönündeki görüşlere Brezilyalı yıldız, "Bunu anlamıyorum. Ben 17 yaşındayken de koşmuyordum, benim tarzım bu. Yeni bir şey değil ki" dedi.
 
ALEX: "17 YAŞINDAYKEN DE KOŞMUYORDUM, BENİM TARZIM BU"
 
Konuyla ilgili olarak Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Fenerbahçe'nin eski Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp, "Fenerbahçe'nin içerisinden medyaya pompalanan bilgiler var. 'Alex şu kadar koşuyor, onun istatistiği bu, öbürününki bu' diye. Alex'in yakın çevresiyle yaptığı sohbetler benim kulağıma geldi. Alex, yakın çevresine, 'ben 17 yaşındayken de koşmuyordum kardeşim benim tarzım bu' demiş. Her futbolcunun tarzı farklı, üstelik Alex topu koşturuyor, topu koşturmak, koşmakdan daha zor. Alex bunu yapıyor. Siz yeter ki Alex'ten top isteyin. Aziz Yıldırım'ın da medya üzerinden bu konuyla ilgili yaptığı açıklama olayı büyüttü. Oysa Yıldırım, bu sorunları rahatlıkla çözebilir, daha önceki dönemlerde de başarıyla çözmüştür. Bence bu sorun çözülür. Kalpler kırılmış olabilir; ama zaman her şeyi çözer" dedi. 
 
AYKUT KOCAMAN BAŞARISIZ DEĞİL; TAM TERSİNE GAYET BAŞARILIDIR; NEREDEN BAKTIĞINIZA BAĞLI
 
Hakan Bilal Kutlualp, "Aykut Kocaman'ın başarısız olduğu eleştirilerine katılmıyorum. Aykut Kocaman gayet başarılıdır. 3-5 maçta istenilen sonuçlar alınamadı diye; aman bittik, her şey kötü saçma sapan görüşlere katılmıyorum. Aykut Kocaman kariyerine baktığımı zaman gayet de başarılı görüyorum. Nerden baktığınıza bağlı. Benim baktığım tarafından şampiyonluk yaşamış, kupayı almış. Son şampiyonluğu da tamadığı bir golden dolayı kaçırmış bir hoca. Ayrıca 3 Temmuz sürecini yaşayan bir takımı yönetti. Buna rağmen ayakta kalmışsa bana göre başarılıdır. Aykut Kocaman başarısızdır iddiası kasıtlı olarak çıkartılmış. İnsanlar panik yapabilir; önemli olan yönetimin panik yapmamasıdır. Fenerbahçe'nin çok kaliteli oyuncuları var. Malzeme iyi, şimdi aşçının yemeği pişirmesini bekleyeceğiz. Ben aşçıya güveniyorum. Ben saçma sapan şeylerin peşinde değilim. Aykut Kocaman gidecek hangi hoca gelecek, hangi arada buranın koşullarını kavrayacak. Bu durumda kayıplar çok büyük olur. Henüz kaybedilmiş bir şey yok. Kayıptan bahsetmek bile abes. Taraftara düşen Aykut Kocaman'ı desteklemek, Kocaman-Alex krizi de uydurma bir şey. Teknik direktör - futbolcu arasında gerginlikler olabilir; ama bunu bir facia gibi anlatmak olmaz" diye konuştu.
 
ALINAN OYUNCULAR KALİTELİ OLABİLİR; AMA BU KALİTEYE VERİLEN PARANIN ÇOK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
 
Eski Asbaşkan, "Kulüplerin gelirleri arttı; ama giderleri çok daha fazla arttı. Siz giderleri kontrol edemiyorsanız, sağlam bütçeye sahip olamazsınız. Başta Fenerbahçe olmak üzere, özellikle transfer harcamalarına büyük dikkat etmeli. Eğer o futbolcuyu alayım, bunu da alayım diyerek yanlış transferler yaparsanız bu işler yürümez. Fenerbahçe'ye alınan oyuncuların kariyerlerini biliyoruz. Ama alınan oyuncuların kalitelerinden ziyade, bu kaliteye verilen paranın doğru olmadığını düşünüyorum. Daha makul fiyatlara alınmalıydılar. Eğre yutrdışından Alex gibi bir oyuncu almıyorsanız, bu kadar çok paralar vermemelisiniz. Örneğin biz Van Hoojdonk'u 1 milyon avroya almıştık. 2 sene oynadı Fenerbahçe'de; ama büyük hizmetleri var. Alex gibi bir oyuncu almıyorsanız, yüksek bonservis bedellerine karşıyım. Ama yönetik taktir etmiş, son transferleri yapmış, saygı duymak gerekir" şeklinde konuştu.
 
ARTIK BU PROJELERDEN BIKTIK; BİZE AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU GETİRMELİLER; PROJE DEĞİL; TARAFTAR DA BUNU İSTİYOR
 
Hakan Bilal Kutlualp, Aziz Yıldırım'ın yeni projeleriyle ilgili olarak ise, "Bıktık biz bu projelerden... Devamlı proje, proje... Biz daha önce 2007 Avrupa'da final oynayacağız dediler. Bize bunun gibi proje lazım. Bunları söyledikten sonra o gün geldiğinde bunu unutturma çabalarından artık bıktık. Fenerbahçe'nin artık tesise ihtiyacı yok. Bu tesislerle Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonu olabilir mi ona bakacağız. İki de bir de biz arazi alacağız, şunu 4 bin konutluk projemiz olacak sözlerinden bıktık. Fenerbahçeli artık, Avrupa'da çatır çatır oynayan bir takım, çok iyi oynayan, sürekli başarı kazanan basketbol, voleybol takımı istiyor. İnsanları Fenerbahçeli yapan projeden çok Lefter, Can Bartu gibi efsanelerin olduğu, Avrupa şampiyonu olmuş bir futbol takımıdır.  Artık projeden bıktık, ne projesi, bu ortaya çıkartılan projeleri bugünleri kurtarmak, insanları susturmak için ortaya atılmış umutlar olarak görüyorum. Taraftar daha kötü koltukta oturmaya razı, tribünde üstten ısıtma olmasın diyor; ama çatır çatır oynayan bir Fenerbahçe istiyor. Başkan bunun projesini sunarsa seve seve destekleyelim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!