17 ülkeden 77 sanatçı Adana'nın resmini yapacak

Güncelleme Tarihi:

17 ülkeden 77 sanatçı Adananın resmini yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 14:27

17 ülkeden 77 sanatçı Adana'nın resmini yapacak

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı düzenliyor. Çalıştaya davet edilen 17 ülkeden 77 ressam, 12-19 Ocak tarihleri arasında Adana Kültür Sanat Merkezi'nde (Tarihi Kız Lisesi Binası) kentin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin resmini yapacak.
Küratörlüğünü Doç.Dr. Birsen Çeken ve Doç. Dr. Gültekin Akegün'ün üstlendiği 1. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı'na Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan, Başkurdistan, Bosna Hersek, Dağıstan, Hırvatistan, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kosova, Makedonya, Özbekistan, Sırbistan ve Tacikistan'dan 77 ressam katılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk dünyası ressamlarıyla, 12 Ocak saat 10.30'da 75. Yıl Sanat Galerisi'nde bir araya gelecek. Açılış toplantısına Adana Kent Konseyi bileşenleri, dernekler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sına sanatsever vatandaşlar da katılacak.
Sanatçıların çalışmasıyla ortaya çıkacak koleksiyon, 19 Ocak'ta 75. Yıl Sanat Galerisi'nde izlenime sunulacak. Sergi, 30 Ocak'a kadar açık kalacak.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!