17 hakim ve savcı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

17 hakim ve savcı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 12:14

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "Bylock" programı kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan İstanbul'daki adliyelerde görevli 26 hakim ve savcıdan adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 17'si "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin yargı mensuplarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun talimatıyla haklarında gözaltı kararı verilen İstanbul Adliyelerinde görevli 30 hakim ve savcıdan 20'si emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şifreli haberleşme uygulaması olan "Bylock"u kullandığı belirlenen hakim ve savcılar, savcılık ifadelerinin ardından "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 17 hakim ve savcı tutuklanırken, 3 kadın hakim ve savcı, hasta oldukları gerekçesiyle adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

189 HAKİM VE SAVCI HAKKINDA GÖZALTI KARARI ALINMIŞTI...

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında, "Bylock" programını kullandıkları iddiasıyla 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. 189 hakim ve savcıdan 30'nun İstanbul'daki adliyelerde görevli oldukları, bunlardan da 26'sının, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun talimatıyla gözaltına alındığı belirtilmişti. 3 hakim savcının adreslerinde bulunamadığı, birinin ise hamile olduğu için gözaltı işlemi yapılmadığı kaydedildi. 6 hakim savcının emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!