17-25 Aralık delilleri sorulacak

Güncelleme Tarihi:

17-25 Aralık delilleri sorulacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 01:05

17 Aralık operasyonu savcısı Celal Kara, 25 Aralık operasyonu savcısı Muammer Akkaş ve Sulh Ceza Hâkimi Süleyman Karaçöl hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameler Bakırköy 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2’nci Dairesi, 3 Mart 2015’te Kara, Akkaş ve Karaçöl hakkında yargılama izni vermişti. Bu kararın ardından dosya, Bakırköy Başsavcılığı’na gönderilmişti. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler’in şikâyetçi olduğu Celal Kara hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan 3 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İstanbul’dan Afyonkarahisar’a atanan Celal Kara, 2014’te HSYK tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı. Savcı Muammer Akkaş hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan 3 yıl, Hâkim Süleyman Karaçöl hakkında ise ‘görevi ihmal’ suçundan 2 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Akkaş’ın dosyada hiç kimsenin bilgisinin olmadığı soruşturma kapsamındaki bilgi ve belgeleri basına sızdırdığı anlatıldı. Savcı Akkaş da İstanbul’dan Tekirdağ’a atanmış, sonrasında ise HSYK tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı.
Hâkim Süleyman Karaçöl ise iddianamede hiçbir araştırma yapmadan 24 dakika içinde şüphelilerin malvarlığına tedbir kararı vermekle suçlandı. Karaçöl de Yargıtay tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı.

Haberin Devamı

YARGITAY’DA YARGILANACAKLAR

İddianameleri kabul eden Bakırköy 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, üç şüpheliye tebligat çıkararak savunmalarını ve varsa delillerini sunmalarını istedi. Mahkeme buna göre son soruşturmanın açılmasına karar verecek ya da iddianameleri reddedecek. Son soruşturma açılırsa şüpheliler birinci sınıf hâkim ve savcı oldukları için Yargıtay’da yargılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!