16'ncı Çıldır Göl'ü festivali yapıldı

Güncelleme Tarihi:

16ncı Çıldır Gölü festivali yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 13:27

16'ncı Çıldır Göl'ü festivali yapıldı

Haberin Devamı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)-Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Gölün tanıtımı amacıyla her yıl düzenlenen Çıldır Göl Festivalinin 16'ncısı Akçakale Adası'nda yapıldı.
    Festivale, Vali Mehmet Emin Bilmez, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu (AKP) ve Türkeye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar katıldı. Festival alanının gezen Vali Bilmez, federasyon, dernek ve köy muhtarlıklarının stantlarını ziyaret etti. Standa bulunan gurbetçilerle ve festivale gelenlerle sohbet etti. Vali Bilmez, Ardahan’ın en güzel döneminde göreve başlamanın kendisi için büyük şans olduğunu belirterek, bu sürede bölgede ki bütün festivallere ve şenliklere katıldığını, Ardahan’ı tanımaya ve Ardahanlılar gibi hissetmeye çalıştığını söyledi.
    Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının Çıldır Gölü ve Çıldır ilçesini tanıtmak olduğunu belirtti. Başkan Azizoğlu, "Yatırımcıları bölgeye davet ediyoruz. Çünkü bu bölgenin kalkınması gerek. Bölgenin kalkınması için ise bu bölgeye yatırım gerek" diye konuştu.
         Konuşmaların ardından, yöresel halk ozanları ve yerel sanatçılar tarafından konser verildi, buzağı yarışmaları yapıldı ve Gürcistan’ın Adige Belediyesi’nin halk oyunları gösteri topluluğu tarafından gösteriler düzenlendi. Festivale katılanlar, Halk Müziği sanatçısı Yudum’un türküleri eşliğinde halay çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!