160 çiftçiye 50 bin zeytin fidanı verilecek

Güncelleme Tarihi:

160 çiftçiye 50 bin zeytin fidanı verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 12:48

160 çiftçiye 50 bin zeytin fidanı verilecek

Haberin Devamı

Mustafa KANLI/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Ağaçlandırma Yoluyla Karbon Emisyonlarının Azaltılması' projesinin 1'inci çalışma toplantısı yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda; sera gazı emisyonunu düşürmek amacıyla 9 ilçede belirlenen 160 çiftçiye; 50 bin zeytin fidanı ve 9 güneş enerjisi sulama sistemi dağıtılması hedefleniyor.
İklim değişikliğinde farkındalık oluşturulması gerektiğini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, "İklim değişikliğine karşı farkındalık oluşturmak iklim değişikliğinin bize neler getireceğini, sonuçlarında neyle karşılaşacağımızı anlatmak ve iklim değişikliğinden nasıl etkileneceğinizi bir nebze olsun görebilmek amacıyla projeler üretiliyor. Bugün bizim burada açıklayacağımız projeyle iklim değişikliğine karşı geliştirilen ortak çabaların desteklenmesi yönünde bir projedir. Biz bu projeye karbon emisyonun azaltılması, ağaçlandırma yapılmasıyla ilgili proje için müracaat ettik. Projemiz Avrupa birliği tarafından desteklenen projeler arasına girdi. Bugün burada onu anlatacağız" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!