16 yaşındaki güllecinin hayali olimpiyatlara katılmak

Güncelleme Tarihi:

16 yaşındaki güllecinin hayali olimpiyatlara katılmak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2013 10:57

Zonguldak'ta’ta milli gülleci 16 yaşındaki Emel Dereli, 4 yıl içinde 50’ye yakın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Emel Dereli, hayalinin 2016’daki olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söyledi.

Zonguldak Ticaret Meslek Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi Emel Dereli, 4 yıl önce gülle atmaya başladı. Kısa sürede elde ettiği derecelerle 2010’da milli takıma davet edilen Emel Dereli, okullar ve kulüpler arası şampiyonalarda 30’un üzerinde Türkiye birinciliği elde etti. 2010 ve 2011’de Yıldız Balkan Şampiyonası’nda 1’inci, geçen yıl haziran ayında Eskişehir’de yapılan Gençler Balkan Şampiyonası’nda 1’inci, yine geçen yıl nisan ayında Sırbistan’da yapılan 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda 3’üncü, temmuz ayında Barselona’daki Dünya Şampiyonası’nda ise 8’inci olan milli gülleci, 4 yıl içinde 50’ye yakın madalya kazandı.

Başarılarının ardından geçen yıl Fenerbahçe’nin atletizm takımına transfer olan Emel Dereli, Zonguldak Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde atletizm antrenörü İhsan Özden nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor. Emel Dereli, antrenörü İhsan Özden, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Uğur Akdeniz ile birlikte Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Vali Ayyıldız, başarılı sporcuyu kutlayarak eşofman hediye etti. Vali Ayyıldız, Emel Dereli’ye her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Ziyaretin ardından milli takım kampına katılmak üzere İstanbul Ataköy Atletizm Tesislerine giden Emel Dereli, hayalinin 2016’da yapılacak Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söyledi. Emel Dereli, "Bu sene Dünya Yıldızlar ve Avrupa Gençler Şampiyonaları ile Akdeniz Oyunları var. İnşallah iyi şeyler yapacağıma inanıyorum. En büyük hayalim olimpiyatlarda yarışmak. İnşallah o da 2016’da olacak" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!