16 yaşında kral oldum

Güncelleme Tarihi:

16 yaşında kral oldum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2008 00:00

Sochaux forması altında parlayan ve Fatih Terim’in kısa sürede gözdesi olan genç yıldız, "Takımımın en çok gol atan oyuncusuydum. Hayalini kurduğum milli hedefe genç yaşta ulaştım" dedi.

FATİH Terim’in yeni prensi olan ve Milli Takım’ın gol umudu olarak Avrupa Şampiyonası’nda boy göstermeye hazırlanan Mevlüt Erdinç, 23 kişilik kadroda yer almanın kendisi için sürpriz ve gurur verici olduğunu söyledi. Ay yıldızlı takımda birçok golcüye alternatif olarak yer alan ve hazırlık maçlarındaki futbolunun yanısıra performansıyla da göz kamaştıran genç oyuncu, Avrupa Şampiyonası öncesi heyecan dolu olduğunu belirterek, "Dünyanın en mutlu insanıyım" dedi.

Başta Fatih Terim olmak üzere kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini ifade eden Mevlüt, büyük hedefler içinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Büyük onur

"Bu kadro içinde olmak benim için çok büyük bir sürprizdi. Fatih Terim bana inandı ve güvendi. Tartışmasız, şu anda en mutlu insan benim. Ay yıldızlı forma sırtımdayken sahaya çıkmak büyük onur. Yıllardır bunun hayalini kuruyordum ve genç yaşta bu hedefime ulaştım. Daha da büyük hedeflerim var ve hep ileriye bakıyorum. 16 yaşındayken, 20 golle Sochaux’nun en çok gol atan oyuncusu oldum. Sağda veya solda değil hücum hattının her yerinde görev alırım. Ama sağ kanatta oynamayı daha çok seviyorum. Oraya çok daha alışığım.

Fatih hocam beni Fransa’da önemli maçlarda takip ettirdi. Buraya tırnaklarımla kazıya kazıya geldim. Ay yıldızlı formayı da hakederek sırtıma geçirdim. En beğendiğim oyuncular olan Nihat Kahveci ve Hamit Altıntop ile birlikte yan yana oynayacak olmak, büyük keyif. Avrupa arenasında Türk futbolcusunun namı her geçen gün yayılıyor.

Benim gibi gurbetçiler de çoğalıyor. Ben de bunlardan bir tanesiyim. Önemli olan ülkemizin adını Avrupa’da en güzel şekilde temsil edebilmek. Chelsea’yi golleriyle sırtlayan Didier Drogba’nın hayranıyım. Onun hırsına ve performansına bayılıyorum ve örnek alıyorum. Önemli özelliklerim var. 8 yaşından beri futbolun içindeyim. Hava hakimiyetim iyidir. 30-35 metreden attığım sert şutlar, rakip kaleciler için zordur. İdmanların dışında, kültür fizik ve güç ağırlıklı ekstra çalışmalar yaparım. Tekniğimi her zaman geliştirmek için uğraşırım ve gözlemde bulunurum. Hala çok eksiğimin olduğunun farkındayım ve bunları da geliştireceğim. Avrupa Şampiyonası benim için büyük bir deneyim olacak. Türkiye’nin büyük takımlarına transferimle ilgili adım gündeme geliyor. Ama bugüne kadar ne benimle görüşen ne de konuşan oldu. Vatanıma dönerek futbol oynamak isterim. Teklif gelirse de "Hayır" demem. İçimdeki vatan sevgisi hiç bitmeyecek. Bu yüzden Türkiye’de oynamak istiyorum.

Sürpriz yapabiliriz

Milli Takım’da yer alan her futbolcu büyük değer. Güçlü takımlarda oynuyorlar. Bu turnuvada sürpriz yapabiliriz. Portekiz, çok teknik ve klas ayaklara sahip. Uluslararası arenada bir yeri var. Biz onlara çelme takarak turnuvaya başlamak amacındayız. Güzel hazırlık maçları oynadık. Eksiklerimizi, ilk sınava kadar gidereceğiz. İsviçre’deki havamız da mükemmel. Savaşa hazırlanan askerler gibiyiz. Biz hem psikolojik olarak hem de fiziksel yönden hazırız. Hocam bana görev verdiği an çıkıp elimden gelenin en iyisini yapacağım. Önümde etkili forvetler var. Ama ilk 11’de oynamak da benim için sürpriz olmaz. Nihat ve Semih ağabeyden de çok öğreneceklerim var. Onların yedeği olmak bile büyük onur."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!