'16 ses, 16 şiir' prgramında Necip Fazıl şiirleri okundu

Güncelleme Tarihi:

16 ses, 16 şiir prgramında Necip Fazıl şiirleri okundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 13:15

'16 ses, 16 şiir' prgramında Necip Fazıl şiirleri okundu

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta, Necip Fazıl yılı etkinlikleri kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından '16 ses 16 şiir' programı düzenlendi.

Büyük Sinema Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen şiir dinletisinde, il merkezi ve ilçelerde görev yapan öğretmenler, Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi müzik gurubunun müzikleri eşliğinde Necip Fazıl’ın, 16 şiirini seslendirdi. Vali Kemal Yurtnaç, program sonrası yaptığı konuşmada, bu yılı Yozgat’ta, Necip Fazıl yılı olarak belirlediklerini söyledi. Yıl içerisinde Necip Fazıl etkinlikleri yaptıklarını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Arkadaşlarımızla düşündük ve bu sene ilimizde Necip Fazıl etkinlikleri yaptık. Mutlaka hepimizin hafızalarında üstadın birkaç mısraları var. Bunu gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Biz bundan sonra her sene bir fikir adamını Yozgat’ta o yılın etkinliği olarak devam ettireceğiz. Önümüzde ki eğitim öğretim yılı için üstadın şiirlerinin bulunduğu bir CD hazırlayacağız ve bu şiirleri taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz okullarına giderken servislerinde dinleyecek. Bunlar küçük ama millete yön veren dokunuşlar” dedi.

Vali Yurtnaç, şiir dinletisini hazırlayan ekibe ve katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederek, üstadı bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Necip Fazıl resim sergisi gezildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!