16 perakendeci 10 milyon dolara ‘bir varmış bir yokmuş’ta buluştu

Güncelleme Tarihi:

16 perakendeci 10 milyon dolara ‘bir varmış bir yokmuş’ta buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2011 00:00

İnternet üzerinden satış yapan ve kısa sürede Facebook’un yatırımcısı fonun da ortak olduğu Trendyol’un başarısı Yalçın Ayaydın ve Türkiye’nin önde gelen 15 perakendecisini harekete geçirdi.

Haberin Devamı

Trendyol ve Markafoni’ye rakip olacak ve 27 Eylül’de açılacak “birvarmisbiryokmus.com”un ortakları arasında Koton’un sahibi Yılmaz Yılmaz, Kiğılı Giyim’in patronu Abdullah Kiğılı, Diesel’in Türkiye temsilcisi Tahsin Özlenir, Saat&Saat’in sahibi Ramazan Kaya ve Tekin Acar Kozmetik ile Göz Grup’un patronları da bulunuyor.
Ayaydın ortak olamıyor
10 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen birvarmisbiryokmus.com’un Yönetim Kurulu Başkanı ise Mehmet Hotiç. Şirketin ortakları perakendenin önde gelen isimleri fakat yönetim tamamen profesyonellerden kurulu ve 45-50 kişi daha site açılmadan çalışmaya başladı. Yalçın Ayaydın, Trendyol’un ortağı olduğu için etik olarak birvarmisbiryokmus.com’a ortak olamıyor. Ayaydın, “Trendyol’da yabancı ortağımız var. Etik olarak benim benzer bir şirket kurmam ya da ortak olmam doğru olmazdı. Bu nedenle kardeşim ortak oldu” diye konuştu.
Antrepo arazisi bakıyor
Bunun dışında farklı bir sektörde yeni bir internet sitesi üzerinde çalışmaya başladığın belirten Ayaydın, “Önümüzdeki 3-4 ay içinde bu site de faaliyete geçer” dedi. Ayaydın, ayrıca antrepo kurmak üzere bir arazi aradıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Yollarda buzlanmaya ‘sıvı çözüm’ bulacak

İPEKYOL’un Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, kimya sektörüne yatırım yapacağını açıkladı. Tamamen doğal bir sıvı geliştirdiklerini karayollarında buzlanma sorununa çözüm sunacaklarını belirten Ayaydın, “Bu sıvı, gece yola döküldüğünde sabah buz tutmuyor, ne kadar kar yağarsa yağsın yol kar tutmuyor ve etkisi 48 saat. Kanada’dan analiz raporları geldi. Ürün yola ve araçlara zarar vermiyor. İlk fabrikamızı Çankırı’da kuracağız. Doğu Anadolu ve Trakya’da da birer tesis olacak” diye konuştu. Ayaydın, bu yatırımda Alphan Manas, Gamze Cizreli, Nevzat Aydın ve sıvıyı geliştiren girişimciyle ortak olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!