15'inci Boston Türk Film ve Müzik Festivali sona erdi

Güncelleme Tarihi:

15inci Boston Türk Film ve Müzik Festivali sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 17:38

17 Mart-23 Nisan tarihleri arasında yaklaşık altı haftadır devam eden, toplam 21 film ve üç konserin yer aldığı, 12’si yönetmen ve 15’i müzisyen olmak üzere toplam 29 sanatçının konuk olarak katıldığı 15'inci Boston Türk Film ve Müzik Festivali bahar konseri ile sona erdi.

Haberin Devamı

Boston Türk Film Festivali Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü, bu yıl 10’uncu kez, Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde son filmi “Nadide Hayat”ın A.B.D. ilk gösteriminden sonra düzenlenen bir törenle Çağan Irmak’a takdim edildi. Ayrıca 10'uncu Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması’da ödül kazanan filmlerin yönetmenlerine de ödülleri festivalde verildi.

15inci Boston Türk Film ve Müzik Festivali sona erdi

Festival bu yıl birçok film yönetmenini konuk etti. Yönetmenler Tolga Karaçelik, Çağan Irmak, Zeki Demirkubuz, Ben Hopkins, Mustafa Kara, Faruk Hacıhafızoğlu, Ahmet Boyacıoğlu ve Şerif Yenen ile Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda en iyi film jüri ve seyirci ödüllerini kazanan Ramazan Dinler, Yasemin Akıncı, Gündüz Sevdi ve Selman Naçar konuklar arasında yer aldı. Festival’de konuk yönetmenlerle film gösterimleri sonrasında panel ve söyleşiler düzenlendi.

Haberin Devamı

Festival’de Abluka, Ana Yurdu, Bulantı, Hasret, Kalandar Soğuğu, Kar Korsanları, Kardeşim Benim, Nadide Hayat, Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış filmlerinin ABD'deki ilk gösterimleri yapıldı.

Festival’in müzik programında Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ikilisinin Boston Üniversitesi’nde verdikleri büyük beğeni toplayan konserde sevilen ezgiler yer aldı.

15inci Boston Türk Film ve Müzik Festivali sona erdi

Besteci Murat Akçay’ın Kanun ve Yaylı Sazlar için yazdığı konçerto, ABD’de ilk kez Festival kapsamında, Goethe Enstitüsü’nde düzenlenen konserde, ünlü kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu tarafından yaylı sazlar beşlisi eşliğinde seslendirildi.

Festival biletleri günler öncesinden tükenen bahar konseri ile sona erdi. Konserde bas bariton Bülent Güneralp, piyanist Eunyoung Kim, mezzo soprano Sıla Toksöz Ataca, soprano Jennifer Kreingold , bariton Jack Volpe ve piyanist Hannah Kim, sevilen opera ve Broadway eserlerinin yanı sıra Yunus Emre, Ruhi Su ve Türk halk müziğinden örnekler sundu.

Haberin Devamı

15inci Boston Türk Film ve Müzik Festivali sona erdi

Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nin kurucu direktörü Erkut Gömülü, Festival’in müzik programının 2006 yılından beri çağdaş Türk sanatçılarının çeşitli formlardaki özgün çalışmalarını geniş bir yelpazede sunduğunu, film programının ise 2001 yılından beri her yıl Türk sinemasının seçkin örneklerini Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde sinemaseverlerle buluşturduğunu söyledi. 16. Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nin tarihleri 16 Mart-23 Nisan 2017 olarak açıklandı.

BAKMADAN GEÇME!