155 yıldır şifa dağıtıyor

Haberin Devamı

1857 yılında Fransızlar tarafından kurulan, şimdiki adıyla Nevval Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi, 155 yıldır İzmirlilere hizmet veriyor. Hastanenin Başhekimi Dr. Aslan Savaşan, “Toplam 200 yatak kapasitesiyle İzmir’in en eski hastanesiyiz. Yılda 600 bin kişiye polikilinik hizmeti veriyor, 100 bin kişiye de acil servis hizmeti sunuyoruz. 24 branşta hizmet verilen hastanemiz gerek bilimsel altyapısı, gerekse tıbbi donanım açısından bölgenin öncü hastaneleri arasında” dedi.

155 yıldır şifa dağıtıyor
Ameliyathaneler son sistem
İkisi laminer akımlı olmak üzere hepefiltre özelliğine sahip 6 adet genel ve 2 adet lokal ameliyatın yapıldığı sekiz ameliyathaneye sahip hastanede, 2011 rakamlarına göre ameliyat sayısı 14 bin 381 oldu. Fiili çalışan 86 uzman, 14 pratisyen, 9 diş hekimi bulunan hastanede 88 hemşire, 33 ebe görev yapıyor. Başhekim Savaşan, yıllık poliklinik sayısının 632 bin, acil poliklinik sayısının ise 100 bin olduğunu belirterek, eski Bağkur İl Müdürlüğü binasında semt polikliniği açmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

SİGARAYA PAYDOS
Hastanenin sigarayı bırakma polikliniğindeki başarı oranı yüzde 70. Bunun için başvuran hastalara akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi, karbonmonoksit diffüzyon testi, nikotin bağımlılık düzeyi, anksiyete depresyon ölçüm testi uygulanarak durum tespiti yapılıyor. Daha sonra psikolojik destek, düzenli kontrol, ilaç tedavisi, bigilendirme-eğitim çalışmaları ile sigarayı bırakmaları için destek veriliyor.

155 yıldır şifa dağıtıyor

GÖZ ANJİYOSU
Diyabet (şeker) hastalığı gözün arka bölümünde görme işlemi yapan retinadaki (ağ tabakası) damarlara hasar verir. Bu hasarı tespit etmek için en sık kullanılan tetkik yöntemleri Retina Anjiografisi (FFA) ve OCT yani Optik Kohorens Tomografi’dir. Tedavide ensık kullanılan yöntem lazerdir. Erken tanı ve tedavi göz içinde oluşan komplikasyonları önlemede hayati önem taşır. Savaşan Göz Anjiyo ve Yeşil Lazer Cihazı’nın 19 Nisan’dan itibaren hizmet vermeye başladığını ve bugüne kadar 500 hastanın muayene edilip tedavilerinin yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

VOKOLOJİ BİRİMİ
Alsancak Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği bünyesinde kurulan Vokoloji Birimi, ülkemizde konuyla ilgili az sayıdaki merkezlerden birisi. 2003 yılından bu yana hizmet veren ünite, sadece ilimiz ve bölgemizden değil, tüm ülkemizden ve zaman zaman ülke dışından gerek ses hastaları, gerekse belirgin bir ses hastalığı olmayıp sesiyle ilgili sorun yaşayan profesyonel ses kullanıcılarının başvurularını kabul ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları