150 yıllık Osmanlı kehribarı tespihin fiyatı 35 bin lira

Güncelleme Tarihi:

150 yıllık Osmanlı kehribarı tespihin fiyatı 35 bin lira
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2018 12:18

150 yıllık Osmanlı kehribarı tespihin fiyatı 35 bin lira

Haberin Devamı

Erkan BAY/ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ'da, Osmanlı kehribarından yapılan ve 150 yıllık olduğu belirtilen tespih, 35 bin liradan satışa sunuldu.
Merkez İzzetpaşa Çarşısı'nda tesbihçilik yapan Mehmet Özen (53), Osmanlı kehribarından yapılan 150 yıllık olduğunu söylediği tespihi, 35 bin liraya satışa çakırdı. Mehmet Özen, 46 yıl önce tespih satan babasının yanında mesleği öğrendiğini belirterek, "1972-1986 yılları arasında babam bu dükkanda duruyordu. Şimdi ise ben bu mesleği devam ettiriyorum. Sattığımız tespihler, yeni sıkma kehribar, eski Osmanlı kehribarları, damla kehribar, kuka, fil dişi ve katalin çeşitlerinden oluşuyor" dedi.
Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasının ardından bu tespihin üretiminin durduğunu söyleyen Özen, "Bu tespihimiz Alman sıkması ama Osmanlı kehribarı olarak bilinir. Dış tarafı kırmızıdır ama içi kesildiği zaman sarı olur. Damarlı ve damarsız cinsi de vardır. Bu tespih bize eski yıllardan kaldı. 90'lı yıllarda bize geldi. Osmanlı kehribarı tespihini fiyat olarak 35 ile 40 bin lira arasında satıyoruz. Bu tespih, pahalı bir tespih olduğu için genelde koleksiyoncular ilgi gösteriyor. Ya da maddi durumu iyi olup, yeni tespih yaptırmak isteyenler bu tespihi kestirip istedikleri modelde tespih yaptırıyorlar. Talep çok ama pahalı olmasından dolayı alıcısı çok az" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!