15 Temmuz’un yıl dönümünde Kırşehir’deki şehitler unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz’un yıl dönümünde Kırşehir’deki şehitler unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 13:00

15 Temmuz’un yıl dönümünde Kırşehir’deki şehitler unutulmadı

Haberin Devamı

Salih GÜNER/KIRŞEHİR, (DHA)- 15  TEMMUZ Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kırşehir’de Vali Necati Şentürk ve il protokolü şehitliği ziyaret etti.
Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'ne yapılan ziyarette Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, siyasi parti il başkanları, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulundu.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Osman Arslan’ın yaptığı duanın ardından Vali Necati Şentürk ve il protokolü şehit kabirlerini ziyaret ederek kabirlere gül bıraktı.
Şehitlik ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Vali Necati Şentürk, 15 Temmuz’da millet olmanın şuurunu hep birlikte yaşayacaklarını söyledi. Ülkemizi bölmek isteyen güçlere asla fırsat verilmeyeceğini belirten Vali Necati Şentürk, “15 Temmuz 2016 tarihinde istikbalimize, istiklalimize ve milli hakimiyetimize yönelik iç ve dış güçlerin girişimi ile darbe girişiminde bulunulmuştur. Vatanın bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliğine yönelik bu hain darbe girişimi halkımızın birlik ve beraberliği ile sonuçsuz kalmıştır. Darbe başarılı olsaydı ülkemiz bölünecekti. Türkiye’nin ilerlemesini, büyümesini istemeyen dış güçler bu hain planın ortaklarıydı. Vicdanlarını, dinlerini, memleketlerini satmış bir kısım FETÖ mensubu da bu darbe girişimine büyük katkıda bulundu. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile milyonlarca insan meydanlara inerek demokrasiye sahip çıktı ve bu darbe girişimini def etti. Darbeciler 15 Temmuz gecesi büyük bir darbe yediler” dedi.
Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'ne yapılan ziyaret, Vali Necati Şentürk ve diğer protokolün şehit kabirlerini gezerek şehit aileleriyle sohbet etmesi ile sona erdi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla dün öğle namazından önce, 15 Temmuz şehitleri ve terör mağdurları için Ahmet Yesevi Camiinde mevlid okutuldu ve sonrasında vatandaşlara aşure ikram edildi. Mevlide Vali Necati Şentürk ve il protokolü katıldı. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri bir hafta boyunca devam edecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!