"15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız"

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 18:29

"15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız"

Haberin Devamı

DENİZLİ'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle kurumlar ve kişiler yayınladıkları mesajlarla hain darbe girişimini kınadı, 15  Temmuz'u unutmayıp, unutturmayacaklarını belirtti.  AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu,  Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli İhracaatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ  yaptıkları açıklamalarla  15 Temmuz'un demokrasi zaferi olduğunu dile getirdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma mesajı yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kahraman Türk milletinin bir kez daha destanlar yazdığı karanlık gecede 249 şehit ve 2 bin 193 gazi verdiğini hatırlatıp, "Rabbim bizlere de inşallah aynı yolda şahadeti nasip etsin" dedi.  Başkan Zolan, "Ülkemizdeki hür demokrasi düzenine, temel hak ve hürriyetlere yönelik 15 Temmuz  silahlı darbe teşebbüsü,  Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edildi. Denizlililer olarak, 15 Temmuz gecesi bizler de vatan haini FETÖ'ye karşı tek ses tek yürek olup, şer odaklarına karşı dimdik durduk. Yüreğimizdeki vatan aşkı ile darbenin ilk dakikalarında sokaklara çıkıp, cadde ve meydanları hainlere teslim etmedik. 97 yıl sonra Denizli Sancağı yine bağımsızlık mücadelemizin simgesi olurken, çocuğundan yaşlısına yüz binlerce kahraman Denizlili, milli iradeye, milletin adamlarına ve vatanına sahip çıktı" dedi.

"15 TEMMUZ'U UNUTTURMAYACAĞIZ"

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK üyesi Cahit Özkan, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyledi. Halkı 81 ildeki demokrasi nöbetlerine davet eden Özkan, "Bundan tam bir sene önce 15 Temmuz akşamı milli iradeye karşı yeni bir darbe ihanetiyle karşı karşıya kaldık. FETÖ'nün

darbe teşebbüsü başta Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ı, hükümetimizi, yüce Meclisi ve milli  iradeyi hedef almıştır. Milletin silahını Cumhurbaşkanlığı'na, Millet Meclisi'ne ve milletimize sıkan eli kanlı Fethullahçı Terör Örgütü  gelmiş geçmiş en hain darbe cürmünü işlemiştir. Aziz milletimiz milli iradeyi canı pahasına korumuş, tarihin en kanlı darbe teşebbüsünü saatler içerisinde püskürtmüştür" diye konuştu. 15 Temmuz'u Türkiye'de bir daha kimsenin darbe teşebbüsünde bulunmamasını sağlamanın sembolü haline getireceklerini belirten Özkan, "15 Temmuz'un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine, bu hainlerin yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz'u asla unutturmayacağız"  dedi.

"DENİZLİ DEMOKRASİ DESTANI YAZDI"

Ak  Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, darbe girişimine karşı ilk andan itibaren karşı çıkarak meydanları dolduran Denizli halkının demokrasi destanı yazdığını belirterek, "15 Temmuz'da Ankara'ya ulaşacak yüzlerce komandonun gidişini engelleyen Denizli, bu uğurda verdiği mücadele ile vatan hainlerinin gerçekleştirmeyi planladığı kalkışmanın da kaderini değiştirdi.  Denizlililer darbe kalkışmasına karşı evlerine kapanmayarak yollara düştü ve 550 komandoyu Ankara'ya götürecek kargo uçağının havaalanına inişini de engelledi. Komandoların Ankara'ya gidişini durdurarak darbenin çok daha kanlı olmasının önüne geçen Denizlililer adeta demokrasi destanı yazdı" dedi. Filiz, Türkiye üzerinde emelleri olanlara izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Ülkemiz üzerinde hesapları olanlar bilmelidir ki, hiçbir hain çete ve oluşum bizi kutlu yolumuzdan, bu aziz millete hizmet etmekten alıkoyamayacaktır. Kahramanlık ve demokrasi destanı yazan, tankların karşısında diz çökmeyen bu aziz milletin fertleri olmaktan dolayı büyük bir şeref duyuyoruz. Rabbim sonsuza kadar bu vatanı ve milleti payidar eylesin. Böyle hainlere bir daha fırsat vermesin" diye konuştu.

"15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNE VURULMAK İSTENEN PRANGANIN ADIDIR"

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu ise, '15 Temmuz'un  milletin iradesine vurulmak istenen pranganın adı olduğunu söyledi. Ramazanoğlu, "15 Temmuz gecesi bir direniş ve diriliş gecesidir. Bir ve beraber olmanın en güçlü tezahürünü yaşadığımız 15 Temmuz gecesi,  Kurtuluş Savaşı ruhunun ortaya çıktığı andır. Hain darbe girişimine karşı milletimiz el ele beraberce ölümüne dimdik durmuştur.  Tanklara, tüfeklere karşılık bedenlerini ortaya koymuşlardır. Nasıl Çanakkale geçilmez demişse o gece de bu vatan bölünmez demiştir. 15 Temmuz, milletin iradesine vurulmak istenen pranganın adıdır. Böylesine bir destan liderimiz,  Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu ve milletinin ona olan güveni ile yazılmıştır" dedi.

"HEPİMİZİN İNANDIĞI ORTAK DEĞERLER DEMOKRASİ VE CUMHURİYETTİR"

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ise 15 Temmuz nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "15 Temmuz'da  gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. Milletin iradesine kasteden hainler, milletin kararlılığı sayesinde engellendi. Milletimizin azmi ve canı pahasına hiç düşünmeden mücadele etmesi, şüphesiz tarihe altın harflerle kazınmış şanlı bir zaferdir. Hepimizin inandığı ortak değerler demokrasi ve cumhuriyettir. Bu değerlere olan bağlılığından dolayı, darbe girişimine soğukkanlı bir şekilde müdahale eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'in ve Emniyetimiz'in kahraman mensuplarına bir kez daha minnetlerimizi sunuyoruz. Özgürlüğüne ve iradesine sahip çıkmak için hiç düşünmeden mücadele eden, vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alan ve tankların altına yatan halkımıza müteşekkiriz. Doğrudan halkımızı hedef alan bu hain yapının son kez dersini aldığına yürekten inanıyoruz ve şunu çok iyi biliyoruz ki, ülkemiz sebebi her ne olursa olsun asla bağımsızlığından vazgeçmeyecek, iradesini yok saydırmayacaktır" diye konuştu.

"DARBELER TÜRK TOPLUMUNUN AYRIŞMASINA ZEMİN HAZIRLAMIŞTIR"

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ da darbelerin Türk toplumunun ayrışmasına zemin hazırladığını belirtip, "Türk siyasi tarihinde darbeler ve darbe girişimleri, sadece milletin temsilcilerine, tercihlerine değil milletin kendisine yapılmış, bireyler üzerinde ve kamu vicdanında tarifi imkansız yaralara yol açmıştır. Darbeler ve darbe girişimleri Türk toplumunun ayrışmasına zemin hazırlamıştır. Sadece siyasi olarak değil, sosyal, ekonomik hatta bilimsel girişmelerin önü kesilmiştir. Bu tarz demokrasi karşıtı girişimler ve müdahaleler,  milli iradenin üstünde bir güç tanımadığını her fırsatta ifade eden,  çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın en önemli unsurlarından birinin güçlü bir meclis ile sağlanacağını dile getiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e ve Türk halkına emanet ettiği vatanımıza yapılan en büyük ihanetlerden biridir" dedi.

Pamukkale Üniversitesi  olarak, 15 Temmuz darbe girişimini nefretle kınadıklarını belirten Bağ, "Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak, 15 Temmuz  gecesi yaşadığımız bu alçakça eylemleri nefretle kınarken, Cenab-ı Allah'tan bir daha buna benzer terör olaylarını milletimize göstermemesini diliyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana vatanını korumak ve demokrasiye sahip çıkmak adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!