15 Temmuz’u 16 yıl önce yazmış: Ne dediyse o

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz’u 16 yıl önce yazmış: Ne dediyse o
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 23:10

Eski Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Fetullah Gülen hakkında yürüttüğü soruşturma sonunda 2000 yılında dava açtı. Yüksel, iddianamede Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) ilgili çarpıcı tespitleri tek tek yazarak mahkemeye sundu. 16 yıl önceki iddianame özetle şöyle:

Haberin Devamı

KAYNAĞI BELİRSİZ FİNANS DESTEĞİNE SAHİP

Siyasi parti, kişi ve bazı devlet kadroları tarafından kabul görmesi nedeniyle, hedefine ulaşmada devlet rejimini istismar ederek, dini ve siyasi yapısını sürekli canlı tutan kaynağı belirsiz finans desteğine sahip.

Bünyesinde bulunan vakıf, okul ve dershaneleri kullanarak eğitilmiş gençlerden oluşan bir taban oluşturdu.

Devletin tüm kadrolarında, bütün bürokraside, Milli Eğitim’de ve Emniyet teşkilatında kadrolaştı.

Toplumun gerçeği görmesinin önünü ılımlı görünüşü ve demokrasi şemsiyesine sığınarak kesmeye çalıştı.

Oluşturduğu ekiplerle köy ve semtleri dolaşarak zeki ve becerikli öğrencileri seçti. Evlerde, okullarda, kamplarda beyin yıkama metotları ile hedefine ulaşmaya çalıştı.

Eğitim alanında devletten ileri imkanlara sahip.

Haberin Devamı

SESSİZ VE DERİNDEN TSK’YA SIZMA POLİTİKASI

Önünde tek engel olarak gördüğü TSK’ya sızma politikasını sessiz ve derinden devam ettirdi, subay ve astsubay çocuklarını kendi okullarına ve dershanelerine kaydettirerek, yetiştirilen çocukları gizlilik içerisinde eğiterek askeri okullara soktu.

Etkinleştirdiği polis camiasını gerektiğinde TSK’ya karşı kullanmak, TSK’nın içinde yapılanabilmek için ilk etapta askeri okullarda okuyan öğrenciler fiili hedef olarak belirlenmiş, türban takmayan bayanların askeri öğrencilerle evlenmeleri için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur.

Gülen, bu yöntem ve yapılanma ile 10 yıl içinde TSK içerisinde söz sahibi olacağı bir konuma gelmeyi planlamaktadır.

Yandaşlarını tüm devlet ve sivil kadrolarına yerleştirerek kısa vadede bu kadroları işgal etmeyi, uzun vadede ise tam bir kontrol sağlayabilmeyi amaçlıyor.

Atatürkçü, laik kesim içinde desteğini arttırmaya çalışarak, TBMM’de mutlak çoğunluğu elde etmeyi hedefleyerek, yeterli güce eriştiğinde, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini ortadan kaldırarak şeriat devleti kurmayı hedefliyor.

Oluşturduğu örgüt, devletin laik yapısını yıkmak amacıyla kurulmuş olup, istişare kurulu, bölge imamları, şehir imamları, semt imamları, ev imamları, bireysel imamlar gibi illegal bir yapılanma ile ülkeyi bir ağ gibi sardığı, yine bu yapılanmaya bağlı olarak yurtiçinde ve yurtdışında legal görünüşlü şirket okul ve vakıflara sahip bulunduğu, bu yapılanmalarla, büyük ve güçlü görünüm arz eden örgüt halk üzerinde bir manevi cebir ve baskı yarattı.

Haberin Devamı

DEVLETİN PARASI İLE OKUDULAR

Gülen’e göre askeriye, mülkiye, hukuk, eğitim, spor dünyası teşkilatlanılması gereken kurumlardır.

Üniversitelerde bugün alt kadrolara sahip olma çabası içerisindeler, bugünün asistanı yarının doktoru, profesörü olacaktır.

Yeni açılan üniversitelerin kadro ihtiyacını karşılamak üzere yurtdışına binlerce öğrenci gönderildi. Bu öğrencilerin devlete maliyeti senede 40 bin ABD doları. Şu anda devletin parası ile ileride devlet üniversitelerinde pozisyon verilmek üzere ABD, İngiltere, Fransa başta olmak üzere okuyan yüzlerce örgüt elamanı var.

Türk girişimcilerden önce Fetullahçılar Türki Cumhuriyetlerdeki muazzam iş potansiyelinin farkına vardılar ve buradaki yatırımlarda en büyük payı elde ettiler.

Haberin Devamı

EN ETKİLİ İRTİCAİ YAPI

Amacı devletin tüm sistemlerinde İslam hükümlerini egemen kılarak teokratik bir İslam diktatörlüğü kurmak. İslam devletini kurmak için okullarda beyinlerini yıkadığı gençlik ile oluşturacağı toplumu kullanmak. m Faaliyetlerinde gösterdiği gizlilik, taraftarların kendisine bağlılığı, etkili kararlı merkeziyetçi yönetimi ile ülkemizin en etkili irticai yapılanmasıdır. m Demokratik usuller kullanarak ılımlı İslam görüntüsü ile kamufle edilmiş yöntemi, kabul görmesine neden olan yurtiçi ve yurtdışındaki okulları vasıta olarak kullanıyor.m Papa ile görüşerek sadece Türkiye de değil, dünyadaki Müslümanları ruhani lider olarak yönetmeyi amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!