15 Temmuz’da 2 şehit veren TÜRKSAT’ta anma programı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz’da 2 şehit veren TÜRKSAT’ta anma programı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 18:14

15 Temmuz’da 2 şehit veren TÜRKSAT’ta anma programı düzenlendi

Haberin Devamı

 

Mehmet DEMİR/ ANKARA, (DHA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, FETÖ’nün darbe girişimi gecesi 2 şehit veren TÜRKSAT’ta anma programı düzenlendi.
Programa, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Gönül, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, ilçe protokolü, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKSAT ŞEHİTLER ANITI AÇILDI
Bakan Arslan ve beraberindekiler, 15 Temmuz TÜRKSAT şehitleri Ahmet Özsoy ve Ali Karslı anısına yapılan anıtın açılışını yaptı. Bakan Arslan, anıtın üzerinde bulunan Türk bayrağını şehit oğlu Bedirhan Karslı’ya teslim etti.
15 Temmuz darbe girişimi gecesi TÜRKSAT’ın vurulma anı fotoğraflarının sergilendiği alanı gezen Bakan Arslan ve beraberindekiler 15 Temmuz’da televizyon yayınlarını kesmek üzere bombalanan ve müze olan binayı da gezdi.

“MİLLET OLMA ŞUURU”
Bakan Arslan, 15 Temmuz’da millet olma şuuruyla tankların, tüfeklerin, helikopterlerin ve mermilerin karşısında durulduğunu belirterek, “O geceki yayınların bizim istediğimiz gibi sağlıklı bir şekilde 80 milyona erişmesi lazımdı. İster görüntülü ister sesli. Hainler bu bilginin erişmemesinin ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Onu bildikleri içinde başta TÜRKSAT olmak üzere internet, telefon dahil yayınların kesilmesi adına bir çok hedef nokta seçtiler. Ama TÜRKSAT’ın önemi çok daha değerliydi. Hainler, necip Türk milletinin ve TÜRKSAT çalışanlarının sadece maaş almak için mesai saatlerinde buraya gelip görev yapıp memur zihniyetiyle değil de görevinin kutsallığının bilinciyle şehadet şerbeti içmeyi de göze alabileceklerini hesaba katmamışlardı. 80 milyonun bir olup beraber olup topyekun meydanlara inebileceklerini hesaba katmadıkları gibi. O gece görev bilinciyle yaptıkları işin kutsallığının farkında olarak mutfakta hazırlanan bütün sağlıklı ve doğru verilerin vatandaşa erişmesi, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın vatandaşla diyologunun kesilmemesi için ortaya koydukları gayretten dolayı bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakan Arslan, TÜRKSAT şehitleri Ahmet Özsoy ve Ali Karslı’nın ailelerine plaket ve Türk bayrağı taktim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!