15 Temmuz Selası'na müdahaleden tutuklanan 2 kişi tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz Selasına müdahaleden tutuklanan 2 kişi tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 10:30

15 Temmuz Selası'na müdahaleden tutuklanan 2 kişi tahliye edildi

Haberin Devamı

 

 Ümit TÜRK/İSTANBUL, (DHA) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Diyanet İşleri Başkanlığının talimatı gereği Küçükçekmece'de ezan ve sela okuyan imamın üzerine yürüyerek engel olmaya çalıştıkları ve hakaret ettikleri gerekçesiyle tutuklanan 2 kişi tahliye edildi. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutuklu sanıklar Kenan Gülşen, Nait Yılmaz ve mağdur imam Mustafa Baki hazır bulundu.

İMAM ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Sanıkların görünüş itibariyle sarhoş olduklarını ve diğer vatandaşların, onlara zarar vermemesi için ortamı yatıştırdığını anlatan imam Mustafa Baki, Diyanet Başkanı Mehmet Görmez'in şahsi davalarından vazgeçmeleri konusunda tavsiyede bulunması üzerine celse arası şikayetinden vazgeçtiğine dair dilekçe sunduğunu, şikayetçi olmayacağını söyledi.

 TAHLİYELERİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarının alınmış olması, tutuklamanın tedbirden ibaret olması ve suç vasfının sanıkların lehine değişme ihtimali olduğu gerekçeleriyle sanıkların tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

 İDDİANAMEDEN

İstanbul Küçükçekmece İstasyon Mahallesi'nde bulunan Gültepe Camisi imamı Mustafa Baki'nin de talimatlar gereği camide ezan, sela ve bildiri okuduğu aktarılan iddianamede, imamın camiden çıktığı sırada dış kapıda şüpheliler Kenan Gülşen ve Nait Yılmaz, tarafından önünün kesilerek üzerine yüründüğü, şüpheli Nait Yılmaz'ın, mağdur imama, "Ne ezanı, bu iş bitmiştir. Tayyip alınmıştır" diye bağırdığı, mağdur imamın oradan ayrıldığı sırada şüpheli Kenan Gülşen'in ise, "S.... git ne ezanı" şeklinde bağırdığı ifade edildi.

 "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AMACINA YARDIMCI OLDULAR"

İddianamede, şüphelilerin, FETÖ ile bağlantıları olduğuna dair delil bulunamadığı belirtilerek, "Ancak şüpheliler, darbe girişimini engellemeye çalışan vatandaşların ve kamu görevlilerinin moral ve motivasyonlarını sağlamak ve vatandaşları mücadele etmeye çağırıp darbe girişimini yapan silahlı terör örgütünün direncini kırmaya yönelik yapılan bu faaliyeti engelleyerek, terör örgütünün amacını gerçekleştirmesine yardımcı olma kastıyla hareket etmişlerdir" denildi.

 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Şüpheli Kenan Gülşen, hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Hakaret" suçlarından 6,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer şüpheli Nait Yılmaz'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 5,5 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası istendi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!