15 Temmuz şehitlerinin isimleri Ahlat bastonuna işlendi

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehitlerinin isimleri Ahlat bastonuna işlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 14:26

15 Temmuz şehitlerinin isimleri Ahlat bastonuna işlendi

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT (Bitlis), (DHA) - BİTLİS’in Ahlat İlçesi'nde baston imalatı yapan Refa Gökbulak, 15 Temmuz'da şehit olan 249 kişinin isimlerini tek tek bastona işledi. Gökbudak, 3 haftada tamamladığı bastonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edileceğini söyledi.
Yıllanmış ceviz ağaçları ve çeşitli boynuz türleri kullanarak yaptığı bastonlarla ünlenen baston ustalarından Refa Gökbudak, bu kez şehitlerin adını özenle işleyerek baston yaptı. Bastonculuğun baba mesleği olduğunu söyleyen 48 yaşındaki Refa Gökbudak, büyük emek vererek tamamladığı şehitlerin adını yazdığı bastonu, Kaymakam Bülent Tekıkoğlu ve Belediye Başkanı Mümtaz Çoban aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edeceğini söyledi.
Gökbulak, 249 şehidin isminin unutulması için böyle bir eser ortaya koyduğunu belirterek, "Atölyemizde bütün şehitlerimizin ismini bir bastonda toplamaya karar verdik. Uzun bir çalışmanın neticesinde ceviz ağacından yaptığımız bastona işledik. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor,  gazilerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!