15 Temmuz şehitlerine dua ve karanfil

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehitlerine dua ve karanfil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 20:50

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz’da darbe girişiminde şehit olan vatandaşların Edirnekapı Şehitliği ve Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabirlerini ziyaret etti. Erdoğan şehitler için dua etti ve kabirlerine karanfil bıraktı.

Haberin Devamı

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında 249 kişi şehit olmuştu. Dün yurdun birçok ilinde 15 Temmuz şehitleri unutulmadı, kabirleri boş bırakılmadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ziyaret adresleri Edirnekapı 15 Temmuz Şehitliği ve Karacahmet Mezarlığı’ydı.
Edirnekapı’ya ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım geldi. Başbakan Yıldırım ziyaret için şehitliğin önünde toplanan vatandaşlarla selamlaştı ve çocuklara oyuncak dağıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 12.20’de 15 Temmuz Şehitliği’ne geldi. Cumhurbaşkanı’nı karşılayanlar arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şehitlerin kabirlerine karanfiller bıraktı. Aileleriyle yakından ilgilendi.

Haberin Devamı

ŞEHİTLER İÇİN KURAN OKUDU

Yaklaşık 2 saat şehitlikte kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitler için Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. Erdoğan ve Başbakan Yıldırım daha sonra polis şehitliğini ziyaret etti.

VARANK’IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz Şehitliği’nden ayrılarak Şehzadebaşı Camisi’ne geçti. Burada 15 Temmuz gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank’ın kabrini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün çıkışında yapımı devam eden 15 Temmuz Anıtı’nda da incelemelerde bulundu. 

ŞEHİDİN EŞİYLE SOHBET

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerinden Adil Büyükcengiz’in kabrini de ziyaret etti. Erdoğan, burada bir süre Adil Büyükcengiz’in eşi Aysel Büyükcengiz’le sohbet etti. Adil Büyükcengiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni işgal etmek isteyen askerlerle polisin çatışması sırasında şehit olmuştu.

15 Temmuz şehitlerine dua ve karanfil

Haberin Devamı

YOL ARKADAŞINA DA GİTTİ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz şehidi olan yakın arkadaşı Erol Olçok ile 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabirlerini de ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karacaahmet’teki ziyareti yaklaşık yarım saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca anne ve babasının mezarını da ziyaret etti.

BAKMADAN GEÇME!