‘15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’ gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

‘15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’ gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 12:56

‘15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’ gün sayıyor

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN (Ankara), (DHA) - KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ve Kahramankazan Belediyesi işbirliğiyle Kahramankazan’da kurulacak olan ‘15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’ için çalışmalar devam ediyor.
FETÖ darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’a kurulacak olan “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” için çalışmalar sürüyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananların tüm gerçekliği ile anlatılacağı müzede, şehit ve gazilerin eşyaları da sergilenecek.
‘KAHRAMANLIĞIN ABİDESİ OLACAK’
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de, 15 Temmuz gecesi Kahramankazan’da yaşananların Türkiye ve dünya tarihine altın harflerle yazılan bir destan olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Kahramankazanlıların ve tüm Türk Milleti’nin Çanakkale ruhuyla, hiçbir şey beklemeden canlarını ortaya koyarak verdikleri bu destansı mücadeleyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Kahramankazan'daki ve Türkiye genelindeki tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin anıları ve yaptıkları kahramanlık bu müze ile gelecek nesillere aktarılacak. Şehitlerimizin ve gazilerimizin eşyaları ile o gece tarlalarda yakılan saman balyaları ve araç lastikleri de müzede sergilenecek. Kahramankazan bu müze ile 15 Temmuz gecesi milletimizin Türkiye’nin dört bir yanında sergilediği kahramanlığın ölümsüzleşeceği bir abideye kavuşmuş olacak. 15 Temmuz Müzesi’nin hayata geçirilmesi için emek harcayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş’a tüm Kahramankazan halkı adına şükranlarımı sunuyorum.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!