15 Temmuz şehitleri için Konya'dan Çanakkale'ye 1600 kilometre pedal çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehitleri için Konyadan Çanakkaleye 1600 kilometre pedal çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 16:10

15 Temmuz şehitleri için Konya'dan Çanakkale'ye 1600 kilometre pedal çevirdiler

Haberin Devamı

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)- KONYA Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün 15 Temmuz şehitleri anısına 1 Temmuz'da başlattığı bisiklet turu, 5 bisikletlinin 1600 kilometre pedal çevirmesinin ardından Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde sona erdi. Bisikletliler 16 farklı şehitlikten getirilen toprakları abidedeki meçhul asker anıt mezarına döktü.
Konya'dan 1 Temmuz'da 15 Temmuz şehitleri için yola çıkarak sırasıyla Niğde, Aksaray, Ankara, Bolu, Düzce, Sakarya, İstanbul, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Tekirdağ üzerinden Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'ne gelen bisikletlileri burada Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Taşçı, Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Kerim Yeşildağ ve sağlık çalışanları karşıladı. Protokol üyeleri tören öncesinde Şehitler Abidesi'ni gezdi. Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Daha sonra şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.
ŞEHİT TOPRAKLARI MEÇHUL ASKER MEZARINA DÖKÜLDÜ
15 Temmuz şehitlerini anmak için, 16 farklı şehitlikten alınan topraklar, abidedeki meçhul asker anıtına, düzenlenen törenle döküldü. Burada konuşan Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, "Şehitliklerimizden aldığımız ve üzerlerinde şehitlerimizin de isimlerinin yazılı olduğu keselerimizi buradaki atalarımızın toprağıyla buluşturarak ebediyen şahadet ve huzur içerisinde torunlarıyla dedelerini birleştirmiş olacağız" dedi.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, şehit toprağını meçhul asker anıtına dökmeden önce, "Ruhları şad, mekanları cennet olsun" diyerek kesenin içindeki şehit mezarından alınmış toprağı meçhul asker mezarına döktü.
Şehitler Abidesi'ndeki program protokol üyelerinin şehit topraklarını meçhul asker mezarına dökmesi ile sona erdi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!